naslovnaRegija BiračVijesti
Aktuelno

Kipić : “Neću teretiti lice M.V. zbog upada sa bombom u zgradu ŠG “Milići”

Policija u Milićima pronašla je bombu, mitraljez i municiju pretresom prostorija koje koristi lice M.V, uhapšeno zbog prijetnji bombom u prostorijama Šumskog gazdinstva u Milićima. Direktor ŠG “Milići” Zoran Kipić objašnjava  šta se dogodilo juče prilikom upada lica M.V. u objekat Šumskog gazdinstva.

“Ovo je moja prva zvanična izjava u vezi ovog nemilog događaja. Lice M.V. poznajem od svog rođenja. Moram da kažem da ga znam kao dobrog,plemenitig čovjeka, tihe naravi. Ne znam šta mu se juče dogodilo i žao mi je što je došao u tu situciju. To što se juče dogodilo, nisam očekivao. Čovjek je ušao sa dvije ručne bombe u kancelariju u kojoj je bilo nas 10-11. Vidno je bio rastrojen, lupao je bombama o sto… Ljudi su se uplašili i većina ih je napustila prostoriju a sa mnom je ostalo njih troje. M.V. je i dalje prijetio a kao razlog naveo je da njegovu šumu koriste druga lica. Uzeo sam papire koje je on donio da pogledam, protumačio ih… Međutim, uvidom u dokumentaciju koju je on donio, nigdje ne stoji ni njegovo ime, ni ime njegovog oca, niti njegovo prezime. Sve to sam mu pojasnio i rekao da ću mu pomoći sve što mogu. Nakon toga je vratio bombe u kesu, bukvalno sam držao kesu dok je on bombe ubacio… Zagrlio sam ga kao komšiju i izveo iz zgrade ŠG.

U međuvremenu je došla policija. Kad ih je vidio, uplašio se i ponovo posegao za bombom. Policija je odregovala profesionalno i hvala im na tome, hvala što nisu upotrijebili silu. M.V. je nakon toga otišao preko Goločevine u pravcu svoje kuće, policija je otišla za njim. Ovom prilikom javno bih zamolio policiju i ostale subjekte da se licu M.V. ne zamjeri za ovo što je uradio. Ja ću stati na njegovu stranu i imaće svu moju podršku. Ako neka odgovornost postoji, kada je u pitanju Šumsko gazdinstvo i ako se to utvrdi, ja sam spreman za to odgovarati. Ne zamjeram čovjeku, ne teretim ga i zamoljavam institucije da ga ne terete“ – rekao je direktor ŠG „Milići“ Zoran Kipić.

Iz PU Zvornik navode da je M.V. nakon pregleda u Domu zdravlja “Sveti Nikola” u Milićima upućen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Vlasenica.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button