naslovnaRegija BiračVijesti

Postrojenje za tretman otpadnih voda,gradiće se iz kreditnih sredstava

Održana je petnaesta redovna sjednica Skupštine opštine Milići. Nakon razmatranja i usvajanja Dnevnog reda, odbornici su, umjesto provobitno planiranih 28, razmatrali 26 tačaka ( tri tačke su povučene a jedna dodata).

Informišući odbornike o aktivnostima, načelnik opštine Milići Marko Savić je rekao da radovi na objektu Doma kulture u Novoj Kasabi treba da budu završeni 27.04. Radove čija je vrijednost 75 657 KM finansiraju Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica i opština Milići (10% sufinansira).

Završena je prva faza radova na izgradnji zgrade opštine a druga faza, koja je povjerena preduzeću “Zvornik-putevi” trebalo bi da bude završena za 18 mjeseci. Vrijednost radova je 2 200 000 KM a sredstva je obezbijedila Vlada RS. Načelnik Savić je napomenuo da se radilo i na uređenju sportskog terena u Supač Polju (3300 KM) a Javnim pozivom za nabavku priplodnih ovnova uz sufinansiranje, obuhvaćeno je 16 korisnika.

“U završnoj fazi su i radovi vezani za asfaltiranje puta kroz naseljeno mjesto Đile. Vrijednost ugovorenih radova prve faze projekta je oko 88 000 KM, od čega Vlada TK finansira sa 80 000 KM a opština Milići ostatak. U sledećoj fazi treba da počne asfaltiranje puta prema Rupovom Brdu. Trenutno provodimo tendersku proceduru vezano za asfaltiranje puteva za ovu godinu. Izvode se radovi na izgradnji pješačke staze od Vukšić Polja prema Dubničkom Mostu a počeli su radovi i na lokaciji u Kolovratu. Vrijedsnot investciije je 148 000 KM a finansijer je preduzeće Putevi RS” – kaže Savić.

Odbornici su većinom glasova usvojili i Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta opštine Milići za 2022.godinu kao i prijedlog o kreditnom zaduženju opštine Milići. Načelnik opštine Marko Savić kaže da se Opština kreditno zadužuje u svrhu finansiranja postrojenja za tretman otpadnih voda.

“Donijeli smo odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od 1 500 000 eura kod EIB. Studija izvodljivosti izrade prečistača otpadnih voda za gradsko područje Milića je već urađena. Trenutno smo u fazi izrade projektne dokumentacije” – kaže načelnik Savić.

Odbornici su razmatrali i informaciju о stanju u oblasti poljoprivrede kao i analize stanja u oblasti zapošljavanja, kulture. sporta i fizičke aktivnosti. Na Dnevnom redu je bio i Izvještaj o poslovanju doma zdravlja “Sveti Nikola” Milići za prošlu godinu i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program poslovanja i finansijski plan za 2023. Na sjednici su razmatrani i većinom glasova usvojeni Izvještaji o izvršenju Programa zajedničke komunalne potrošnje i Plana održavanja i zaštite lokalnih, nekategorisanih puteva i ulica za 2022.godinu, te Izvještaji o izvršenju Programa korišćenja sredstava od naknada za eksploataciju mineralnih sirovina, vodnih naknada i naknada za šume u 2022.godini kao i Informacija o broju i stanju divljih deponija na području opštine Milići.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button