ističemonaslovnaRegija BiračVijesti
Aktuelno

PU Zvornik: Povećan broj krivičnih djela ali i koeficijenti rasvijetljenosti

Načelnik PU Zvornik, Aleksandar Vasiljević ocijenio stanje bezbjednosti kao zadovoljavajuće! Na osnovu statističkih pokazatelja za prva tri mjeseca 2023. godine, nije bilo registrovnih težih krivičnih djela, kao ni događaja koji bi uznemirili širu javnost,

Iz oblasti kriminaliteta, načelnik Sektora kriminalističke policije, Mladen Savić je istakao da je u prvom tromjesječju 2023. godine prijavljeno 197 krivičnih djela. Policijski službenici PU Zvornik su podnijeli 172 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 178 lica. Registrovan je 41 povratnik i tri maloljetna izvršioca krivičnih djela. Tom prilikom je izjavio da je 58 krivičnih djela počinjeno od strane nepoznatih izvršilaca, a policijski službenici su rasvijetlili 39. Koeficjent ukupne rasvijetljenosti je 89,4 %, te je za 18,44 % veći u odnosu na isti period prošle godine, a koeficijent rasvjetljenosti po nepoznatom izvršiocu je 65%, odnosno za 42,2 % veći u odnosu na isti period prošle godine. Istakao je još da je otkriveno 12 krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i 21 krivično djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta. Otkrivenost krivičnih djela u oblasti privrednog kriminaliteta je porasla za 122,2 % u odnosu na isti period prošle godine.

Načelnik Dražan Erkić je istakao da je javni red i mir narušen u 111 slučajeva. Tom prilikom je izjavio da nije bilo narušavanja javnog red i mira u većem obimu. Tom prilikom, načelnik Erkić se osvrnuo i na oblast bezbjednosti saobraćaja, gdje je u prvom tromjesječju 2023. godine registrovano 138 saobraćajnih nezgoda, od kojih je 35 sa povrijeđenim licima i 103 sa materijalnom štetom. Nije bilo smrtno stradalih u saobraćajnim nezgodama. U toku prva tri mjeseca 2023. godine je isključeno iz saobraćaja 53 vozila. Takođe, iz saobraćaja su isključena 284 vozača, od čega je 214 vozača isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button