ističemoRegija BiračVijesti
Aktuelno

“Alumina“ odgovoran poslodavac: PRIZNANJE ZA BRIGU O ZDRAVLJU I BEZBJEDNOSTI NA RADU RADNIKA KOMPANIJE

Kompanija „Alumina“ dobitnik je Povelje, posebnog priznanja Udruženja inženjera zaštite i zdravlja na radu, koja se privrednim subjektima i pojedincima u Republici Srpskoj dodijeljuju u povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite na radu za poseban doprinos i afirmaciju zaštite i zdravlja na radu za 2023. godinu.

U oblasti zaštita zdravlja i bezbjednosti na radu „Alumina“ se istakla kao poslodavac koji se sa naročitom pažnjom odnosi prema svojim zaposlenima.

Direktor Sektora integrisane zaštite u kompaniji „Alumina“ Dragana Dragojlović kaže  da su zdravlje i bezbjednost radnika na poslu jedan od najvažnijih segmenata u radu ove fabrike i da se godinama manifestuje istinska briga o  zaposlenima,  imajući u vidu da su zdravlje, zaštita i očuvanje spososbnosti radnika vrijednosti od posebnog značaja. 

-U kompaniji „Alumina“ na prvom mjestu je zdrav i bezbjedan radnik i na tome se baziraju sve radne aktivnosti – ističe  Dragojlovićeva, naglašavajući da je „Alumina“ u toku 2022. godine  za zaštitu zdravlja i bezbjednosti na radu svojih zaposlenih izdvojila oko 350.000 KM.

Ona kaže da se u kompaniji poštuju propisi i predviđena zakonska regulativa iz oblasti zaštite na radu, te da postoje interni akti čijim se sprovođenjem obezbjeđuju uslovi za zdrav i bezbjedan rad, ali i nesmetano funkcionisanje proizvodnog procesa u najvećem zvorničkom kolektivu.

U kompaniji „Alumina“ veoma dobro je organizovana Služba zaštite zdravlja i bezbjednosti na radu, koja prati i kontroliše sve što je u domenu oblasti zaštite na radu u ovoj fabrici.

Rukovodilac službe Jelena Gošićkaže da je dobijanjem ovog prestižnog priznanja „Alumina“ još jednom pokazala svoju odgovornost, ali i opravdala sav trud i aktivnosti koje se preduzimaju i sprovode u oblasti zaštite zdravlja i bezbjednosti radnika na poslu.

               -Zahvaljujemo se Udruženju inženjera zaštite zdravlja i bezbjednosti na radu što su prepoznali naš rad i trud u ovoj oblasti. Od ključne važnosti je podizanje svijesti svakog pojedinca o zdravlju i zaštiti na radu i preduzimanjem preventivnih  mjera koje mogu pomoći u sprečavanju povreda – navodi Gošićeva.

            Bezbjednost i zaštita zdravlja na radu, kažu u „Alumini“ treba da bude osnov i početak svake radne aktivnosti.

            -Svim zaposlenima, na svim nivoima, treba da bude cilj da se bezbjedno vrate svojim porodicama i kućama na kraju svakog radnog dana – poručuju iz Sektora integrisane zaštite kompanije “Alumina”.

(Alumina info)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button