ističemoRegija BiračVijesti

Uspjeh milićkih osnovaca na takmičenjima

Prema Kalendaru takmičenja za školsku 2022/2023-u godinu, realizovana su takmičenja iz različitih obrazovnih područja i sportskih disciplina a učenici OŠ “Aleksa Jakšić” iz Milića imali su zapažene rezultate.  Kada je u pitanju sport, učenik Aleksa Bajić, na Regionalnom takmičenju iz atletike, održanom u okviru Malih olimpijskih igara (MOI), 25.aprila u Bijeljini, osvojio je prvo mjesto i ostvario plasman na Republičko takmičenje. Učenica devetog razreda Martina Delić, osvojila je tada drugo mjesto i plasman na republički nivo takmičenja. Učenik Stefan Ristić, u trci na 100 m, osvojio je treće mjesto.

“Na republičkom nivou takmičenja koje je održano u Zalužanima, osvojila sam peto mjesto u disciplini na 800 m” – kaže Martina Delić koja inače trenira košarku ali voli i fudbal.

“Za ovo takmičenje sam se spremao dugo ali nemam neku pretjeranu ljubav prema atletici, više sam okrenut fudbalu , ali sam želio da pobijedim i zato sam se dugo pripremao” – kaže učenik Aleksa Bajić, koji je i na Regionalnom takmičenju u košarci za osnovne škole Semberske regije, održanom u Vlasenici osvojio medalju kao najbolji poenter takmičenja.

Od ostalih takmičenja, tu je Međunarodni kviz ,,Nemanjići” a takmičenje je održano 1. aprila 2023.godine na temu ,,Stradanje Srba u 20. vijeku”. Učestvovale su dvije ekipe učenika osmog razreda iz milićke Osnovne škole: – ekipa ,,Klio”: Sara Lukić, Ana Nikolić, Jana Ristanić i ekipa ,,Istraživači”: Damjan Pavlović, Ljubica Savić i Andrej Petrović. Ekipa ,,Istraživači” zauzela je 34 mjesto, dok je ekipa ,,Klio” osvojila 6 mjesto sa osvojenih 95, 5 bodova i time stekla uslov za nastavak takmičenja u polufinalu kviza koje će se održati u Banja Luci od 16. do 18. maja tekuće godine. Samo takmičenje realizovano je onlajn, a u drugom kvalifikacionom testu učestvovalo je 49 ekipa.

U organizaciji Društva učitelja Republike Srpske, a povodom 30 godina od smrti pjesnikinje Desanke Maksimović, organizovano je takmičenje u recitovanju. Učenice trećeg razreda Jovana Zekanović i Iris Marković, u konkurenciji od 140 takmičara, plasirale su se na Republičko takmičenje!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button