naslovnaRegija BiračVijesti
Aktuelno

Захваљујући организацији NEST Inc. из Аустралије, кабинет српског језика СШЦ у Власеници у “новом руху”  

Захваљујући сународницима из Сиднеја, један од кабинета српског језика у власеничком Средњошколском центру „Милорад Влачић“ од данас је у новом руху.


„Од Хуманитарног удружења Nest inc, чије је сједиште у далекој Аустралији, а које окупља Србе који тамо живе, добили смо вриједну донацију, опрему за једну учионицу: петнаест клупа, тридесет столица, катедру и столицу за наставника. Вриједност ове опреме  је око 5 000 КМ“, казао је Пајисија Петровић, директор средње школе у Власеници. 


Директор  Петровић истиче да ће у будућности  бити још заједничких активности са Удружењем Nest inc.
„Ово је само почетак наше сарадње са удружењем из Аустралије. С обзиром на то да је једна од њихових активности и подршка развоју културе, у плану су гостовања београдских глумаца у нашој школи, а прво је планирано за Дан српског јединства, слободе и националне заставе, 15. септембра“, навео је директор Средњошколског центра „Милорад Влачић“ у Власеници. 


До повезивања Центра са овом хуманитарном организацијом дошло је захваљујући Власеничанину Видомиру Обрадовићу.
„Жељко Гојковић, предсједник удружења  Nest inc, је мој велики пријатељ из студентских дана, и када сам му предложио да и Власеницу уврсти међу градове са којима ће сарађивати, није било двојбе. Осим ове опреме за једну учионицу у средњој школи,  Удружење је прије неколико мјесеци донирало и ултразвучни апарат Дому здравља у нашем граду”, казао је Обрадовић.


Осим власеничког средњошколског центра, школску опрему исте вриједности добиле су и основне школе у Милићима и  Шековићима и средња школа у Рогатици.

Текст: Т.Голијанин

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button