Regija BiračVijesti

Blagovremenom intervencijom pronađen Vlaseničanin Predrag Radenović

Vlaseničanin Predrag Radenović sigurno nikada neće zaboraviti 22. junski dan 2023. godine. Po povratku u grad, iz jednog od obližnjih sela, skrenuo je sa lokalnog puta i izgubio se.

“Kada me zamjenik komandira Policijske stanice Vlasenica Nenad Rončević obavijestio o pozivu koji su oko 17.30 dobili od Radenovića, u dogovoru sa predsjednikom   Lovačkog udruženja “Igrišta” Markom Todorovićem,  sa lovcima Slobodanom Vukičevićem  i Vidosavom Kovačevićem,  kao dobrim poznavaocima terena i lovcima koji love na ovom prostoru, pridružio sam se njemu i policajcu Vitomiru Tomiću u potrazi za našim sugrađaninom, koji je inače lošijeg zdravstvenig stanja. Uputili smo se prema Kozjoj Ravni, posljednjoj poznatoj Radenovićevoj  lokaciji. Prema opisu mjesta na kome se nalazi, koji je dao dežurnom policajcu, znali smo da je u blizini neke vode, tako da smo potragu usmjerili ka mjestima gdje ima potoka i rječica”, priča Božidar Kurtuma, šef Odsjeka za inspekcijske poslove u Opštini Vlasenica. 

Ekipa kojoj su se u međuvremenu pridružila i dva mještanina, Branko Dubočanin i Dražen Ostojić,  u potragu je krenula u dva pravca: od Cvijetnja prema Kozjoj Ravni, uz potok Sušicu, i od Kozje Ravni prema Rači. 

“Oko 19.30 Ostojić nam je javio najbolju moguću vijest – pored rječice Tišče, na području Rače, pronašao je našeg izgubljenog sugrađanina. Bio je poprilično iscrpljen, ali, na sreću, bez vidljivih povreda, iako je, kako nam je rekao pao niz neke stijene”, kazao je Kurtuma. 

Prisebnost i odlučnost ekipe koja je izašla na teren sigurno je spriječila tragediju, jer na ovom području obitava veliki broj divljih životinja, a lovci su u posljednjih nekoliko dana u rejonu gdje je Radenović pronađen, primjetili mečku sa mečićima, koja je izuzetno opasna kada je sa mladuncima.

Tekst/Foto: T.Golijanin

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button