Regija BiračVijesti

Do 28.juna upis učenika koji imaju manje od 60 bodova u SŠC “Milorad Vlačić” Vlasenica

U SŠC “Milorad Vlačić” u Vlasenici, do 28. juna traje upis učenika u prvi razred koji imaju manje od 60 bodova – potvrđuje direktor SŠC-a Pajisija Petrović. On je ranije izjavio, da je plan, da u školskoj 2023/24.godini, upišu 96 učenika u 5 odjeljenja.

„Ove godine u SŠC „Milorad Vlačić“ u Vlasenici planiramo upisati 5 odjeljenja – jedno odjeljenje gimnazije (16 učenika) i po 20 učenika u sledeće struke : fizioterapeutski tehničar, farmaceutski tehničar, carinski tehničar (novo zanimanje) i jedno odjeljenje zanimanje bravar-zavarivač. Kada govorimo o pogodnostima koje SŠC nudi, imamo novinu ove godine, a to je da ćemo, zahvaljujući lokalnoj zajednici i našem načelniku, stipendirati učenike koji upišu prvi razred gimnazije, dok će učenici koji upišu deficitarno zanimanje bravar-zavarivač stipendiju dobijati od Ministarstva prosvjete i kulture RS. Takođe, tu su besplatni udžbenici, besplatan prevoz za sve učenike sa područja opštine Vlasenica i drugih opština a učenici koji upišu prvi razred u našem SŠC, imaće  besplatan ski pass i besplatnu školu skijanja na ski-centru Igrišta“ – kaže direktor Petrović.

Upis za učenike koji imaju manje od 60 bodova u SŠC “Milorad Vlačić” u Vlasenici, traje od 26. do 28. juna a rezultati će biti objavljeni 30.juna. Detalji upisa dostupni su i na FB stranici škole.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button