naslovnaRegija BiračVijesti
Aktuelno

Održana XVI redovna sjednica Skupštine opštine Milići, načelnik upoznao odbornike o realizaciji projekata

Radovi na izgradnji zgrade opštine Milići teku planiranom dinamikom i trebalo bi da budu završeni za 18 mjeseci – kaže načelnik opštine Milići Marko Savić. “Ovo je završna faza, vrijednost radova je oko 2 200 000 KM a izvođač je preduzeće “Zvornikputevi”, koje smo uveli u radove prije 20-ak dana”.

Savić napominje da je završena izgradnja trotoara od Vukšić Polja do škole u Dubničkom Mostu i da se trenutno radi pješačka staza kod Kolovrata. “Ukupna vrijednost ovog projekta je 148 000 KM a sredstva izdvaja JP Putevi RS.

Takođe, nastavljeni su radovi na uređenju zabavnog parka na Ušću. Priprema se teren za asfaltiranje centralnog dijela, gdje će djeca moći da voze rolere, bicikl, skejt… Ideja je da uredimo prostor za boravak porodica u jednom prijatnom kutku na ušću dvije rijeke koje su blagodet” – ističe Savić.

Prema riječima načelnika Savića u toku je tenderska procedura za rekonstrukciju terena u Sportskom centru u Poljima, što podrazumijeva presvlačenje terena bergo podlogom, sanaciju tribina i druge radove koji će podići kapacitete Sportskog centra.

“U toku je i tenderska procedura za putnu infrastrukturu. Preko Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice i Fonda za povratak, radiće se putni pravci prema Maćesima i Pavkovićima, podzida puta u Kaldrmici prema Cerskoj i vodosnabdjevanje u Zaklopači. Za ove projekte biće izdvojeno 180 000 KM. U završnoj fazi je ugovaranje procedure na uređenju obale Studenog Jadra, vrijednost je oko 2 200 000 KM” – kaže Savić i dodaje da su završeni radovi na asfaltiranju puta u Đilama koje je sa 80 000 KM finansirala Vlada TK a preostali iznos opština Milići.

U planu je i nastavak adaptacije objekta nekadašnje osnovne škole u Novoj Kasabi u kojoj je smješten proizvodni pogon, koji zapošljava 12 radnika. “Vlasnik pogona planira proširenje proizvodnje i zapošljavanje još 7 radnika. Za adaptaciju ćemo izdvojiti 13 000 KM. U interesu nam je da dio po dio objekta saniramo a na kraju i da se povećava broj zaposlenih” – kaže Savić.

Načelnik Savić je najavio da će preko UNDP, biti realizovano pet projekata koji se tiču povećanja energetske efikasnosti, ukupne vrijednosti 1 670 000 KM, gdje će opština Milići učestvovati sa 1 000 000 KM u naredne dvije godine.

“Riječ je o zamjeni postojeće rasvjete LED rasvjetom u gradskom i prigradskom dijelu uz magistralni put. Drugi projekat je prepokrivanje i toplifikacija objekta osnovne škole u Milićima, proširenje prostora u obdaništu i poboljšanje izolacije, treći je projekat. Plan je i da postojeću zgradu opštine Milići adaptiramo u smislu zamjene stolarije,rasvjete i drugih komponenti koje će povećati energetsku efikasnost. I peti projekat se odnosi na postavljanje toplotnih pumpi u novoj zgradi opštine. Ovih dana ćemo uputiti specifikacije i očekujemo potpisivanje ugovora” – kaže načelnik opštine Milići Marko Savić.

O pomenutom projektima, načelnik je upoznao odbornike, na XVI redovnom zasedanju SO Milići.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button