naslovnaRegija BiračVijesti
Aktuelno

Prva Konferencija beba u Milićima okupila 14 beba

Prva Konferencija beba u opštini Milići, okupila je 14 beba a u tročlano Predsjedništvo izabrani su najmlađa beba Sofija Dragičević, najstarija beba Tadija Cvetinović i beba sa najviše braće i sestara Ana Mimić (4 brata). Lidija Dragičević, mama najmlađe bebe prezadovoljna je organizacijom manifestacije.

„Jako sam srećna što se ovako nešto dešava u našem mjestu“ – kaže Lidija.

Nemanja i Jadranka Mimić, mladi su bračni par koji ima petoro djece i upravo je njihova kćerka Ana u tročlano Predsjedništvo izabrana kao beba sa najviše braće i sestara.

„U ovom takmičenju je naša najmlađa kćerka Ana. Ona ima  11 mjeseci a braća imaju 8, 6, 4 i 3 godine. Mnogo nam znači ovo druženje i takmičenje“ – kaže Jadranka.

Nemanja je u takmičenju presvlačenja beba, bio najbrži od petorice tata.

“Pomažem supruzi kad god imam vremena. Nije lako odgajati petoro djece. Svaki dan je potrebno  puno sredstava, plus – živaca koliko hoćeš” – priča kroz smijeh Nemanja.

Najbrža beba u puzanju bio je Luka Ninić, koji ima godinu i 10 dana. „Ova manifestacija je super. Odlična je!“ – kaže Lukina majka Milijana Ninić.

Osim takmičarskog dijela, bila je organizovana i tombola, po principu nasumičnog izvlačenja dobitnika a jedan od izvučenih je i Vukašin Pavlović.

„Vukašin ima 18 mjeseci. Hvala na poklonu, nismo očekivali. Voljela bih da bude što više ovakvih druženja i što više djece koja učstvuju“ – kaže Vinka, Vukašinova mama.

Prvoj Konferenciji beba u Milićima, prisustvovala je Jelena Kurtinović pomoćnik ministra za porodicu u sklopu Ministarstva porodice,omladine i sporta RS.

„Sa radošću sam ove godine primila vijest da se i Milići uključuju u manifestaciju Konferencija beba, koju organizuje Ministarstvo porodice,omladine i sporta i ove godine učestvuje 38 lokalnih zajednica. Ova manifestacija ima za cilj da njegujemo zdrave i pravilne porodične vrijednosti, odgovorno roditeljstvo, da potaknemo mlade ljude da osnivaju porodicu. Roditeljstvo je najljepši dar koji život može da pruži, tako da Ministarstvo podržava sve mlade ljude u RS a sve zarad prosperiteta i demografske obnove RS. Ministarsvo u okviru Konferencije poklanja majice na kojima piše Konferencija beba sa prigodnim logom. Kao pomoćnik za porodicu, u ime ministrice Selme Čabrić, prenosim pozdrave” – izjavila je Kurtinović.

U revijalnom dijelu programa, nastupila su djeca iz obdaništa “Poletarac”, ustanove koja je uz opštinu Milići i Sportski centar bila jedan od organizatora manifestacije.

„Imamo 5 očeva koji su se prijavili za takmičenje u presvlačenju beba i 9 beba koje su se takmičile u puzanju, ali mi mislimo da su u ovakvim aktivnostima svi pobednici i nadamo se da će naredne godine to biti masovnije“ – kaže direktorica PU “Poletarac” Ljubinka Savić.

Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da je održavanje Konferencije beba u Milićima, još jedan vid promocije i podrške pronatalitetnoj politici, koja kako ističe, daje rezulate.

„Ova aktivnost u nekom dijelu doprinosi popularizaciji demografske politike jer sve ono što mi radimo i stvaramo, nema smisla ako nema djece. Ono što želim da istaknem je da smo iz budžeta opštine Milići prošle godine izdvojili 38 000 KM kao podsticaj za novorođenčad i njihove roditelje a imali smo 49 beba. Ove godine, vjerujem da će ta sredstva, na zadovoljstvo svih nas biti daleko veća“ – poručio je načelnik opštine Milići Marko Savić.

Prva Konferencija beba održana je na Ljetnoj pozornici u Milićima.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button