naslovnaRegija BiračVijesti
Aktuelno

Učenica Sofija Savić iz Milića, učestvuje na Evropskoj geografskoj olimpijadi u Beogradu

Učenica Sofija Savić, predstavlja OŠ „Aleksa Jakšić“ Milići, ali i RS i BiH na Evropskoj geografskoj olimpijadi koja se od 24. do 30 . juna održava u Beogradu. Takmičenje je zvanično otvoreno u nedjelju  a mladi geografi danas su imali prve testove – kaže nastavnica geografije u OŠ „Aleksa Jakšić“ u Milićima Svetlana Radić, koja je Sofiji podrška na ovom takmičenju.

„U Beograd smo došle u subotu, aktivnosti su počele u nedjelju. Posjetili smo Narodni muzej, Botaničku baštu, zatim je uslijedilo zvanično otvaranje ceremonije… Osim predstavnika evropskih zemalja, tu su i predstavnici iz Kazahstana, Azerbejdžana, tako da djeca mogu da upoznaju i neke druge kulture. Specifičnost ovog takmičenja je što se odvija na engleskom jeziku, tako da, pored dobrog poznavanja geografije, učesnici moraju znati i engleski jezik. Sofija se takmiči u kategoriji juniora i Evropska geografska olimpijada je najviši nivo takmičenja za njen uzrast, tako da je Sofija svojim učešćem na ovom takmičenju ostvarila veliki uspjeh“ – kaže nastavnica Radić.

Zvanično takmičenje na Evropskoj geografskoj olimpijadi u Beogradu, startovalo je danas. Prvi test bio je u pisanom obliku – kaže učenica Sofija Savić koja je jedini predstavnik učenika osnovnih škola iz Republike Srpske i BiH, na pomenutom takmičenju.

„Ja učestvujem u maloj ekipi BiH i jedini sam junior u timu. Prvi test je upravo završen, zadovoljna sam kako sam uradila. Imaćemo još dva testa u naredna dva dana  a konačni rezultati će biti u četvrtak. Organizacija takmičenja je odlična, moji utisci za sada su super. Ovo je prije svega jedno divno isustvo, savršena prlika za upoznavanja novih prijatelja“ – kaže Sofija.

Podsjećamo, učenica devetog razreda Osnovne škole „Aleksa Jakšić“ iz Milića, Sofija Savić je plasman na Evropsku geografsku olimpijadu ostvarila osvojivši srebrnu medalju na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi, koja je održana na Kopaoniku.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button