ističemonaslovnaRegija Birač

Asfaltirano 1100 m putnog pravca Donji Zalukovik – Tikvarići

Danas su završeni radovi na asfaltiranju putnog pravca Donji Zalukovik – Tikvarići, u dužini od 1100 metara.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević kaže da su uz pomoć Vlade Republike Srpske uspjeli da obezbijede sredstva za realizaciju ovog projekta.

„Činjenica je da je ovo prostor koji je godinama na neki način bio zapostavljen, jer je i sam put kao takav iziskikivao posebna sredstva. Drago mi je da smo uspjeli to da uradimo zbog mještana ovog sela, to su dobri ljudi, ljudi koji su zaslužili ovaj put. Finalizacijom današnjih radova na prostoru MZ Donji Zalukovik ukupno je urađeno oko 7 kilometara asfaltnog puta. U bliskoj budućnosti planiramo gradnju u selima Gornji Zalukovik, Mišari, put prema Cikotskoj Rijeci, Sekulićima i ostalim selima, a finalni cilj nam je da završimo Gradski trg u Vlasenici. „Zvornik putevi“ su firma koja je izvršilac radova, trenutno imaju poteškoća po pitanju manjka radne snage, te iz tog razloga nisu u mogućnosti da ubrzaju završetak ovih radova“ – izjavio je Кraljević.

Mijat Tomić iz sela Tikvarići ističe da se ostvario njegov dječački san, te da je na teško pristupačnom terenu konačno izgrađen asfaltirani put.

„Naši preci su teško živjeli na ovom prostoru jer su uvijek bili marginalizovani, a sada zahvaljujući načelniku Miroslavu Кraljeviću stičemo uslove za bolju budućnost. Ovo je borba da narod ostane na selu i za proizvodnju zdrave hrane. Ovdje je put bio nemoguća misija ali eto ostvarilo se“ – kaže Tomić.

Matija Marinković mještanin sela Tikvarići navodi da je jako srećan što je asfaltiran put.

„Ovaj put znači mnogo. Sada za 15 minuta smo u Milićima, za isto toliko vremena i u Vlasenici. Neka narod vidi ko radi i gradi“ – poručio je Marinković.

Mještanin Miloš Nikolić iz sela Kojčevina izrazio je nadu u povratak mladih na selo. “Put puno znači narodu koji je ovdje ostao na selu i očekujemo da nam se vrate mladi u selo” – kaže Nikolić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button