Regija BiračVijesti

“Forum žena” Bratunac realizovao radionicu u Milićima

Udruženje “Forum žena” Bratunac  je u Milićima realizovalo diskusionu radionicu za mlade an temu “Mentalno zdravlje mladih, samopoštovanje, granice i  potrebe”. Radionici je prisustvovalo 13 mladih iz Milića, a diskusionu radioncu su vodile mlade  liderice, članice “Omladinskog kuba Milići” Nevena Vidović i Magdalena  Jović – saopšteno je iz Udruženja “Forum žena” Bratunac.

Na radionici, koja je održana u subotu, 24.juna, mladi su razgovarali o značaju  postavljanja ličnih granica, definisanja potreba te izgradnji samopoštovanja. Diskutovali su o izgradnji povjerenja, izazovima koji nose odrastanje i adolescencija te kako  razgovorom  sa stručnim licima mogu  lakše da se nose sa sopstvenim dilemama.

“Ličnim primjerom sam  pokušala predstaviti  vršnjacima koliko je važno u određenim situacijama konsultovati se sa psihologom i kako to može pomoći da lakše prevaziđemo izazove sa kojima se susrećemo u odrastanju. Ovakve radionice nam pomažu  da bolje razumijemo sebe i postupke ljudi u određenim situacijama “- istakla je jedna od učesnica radionice M.J.

Ova aktivnost je realizovana kroz projekat “ Mladi lideri u zajednici regije Birač  2 “ koji implementira Udruženje “Forum žena “ Bratunac zahvaljujući  Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI) projektu kojeg implementira IOM, a finansira Austrijska razvojna saradnja.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button