ističemonaslovnaRegija Birač

Mještani uredili put Mrkojević Polje-Vukovići-Stojišići

Mještani Mjesnih zajednica Mišari i Grabovica, organizovali su juče volontersku akciju, u okviru koje su izvršili čišćenje i raskresivanje puta Mrkojević Polje – Vukovići – Stojišići.

“Stanje putnog pojasa je bilo izuzetno loše i vozači nisu imali dobar pregled. Raskresivanjem lokalnog puta povećala se sigurnost u odvijanju saobraćaja i smanjila mogućnost izazivanja saobraćajnih nezgoda.Neophodno je napomenuti da ovaj putni pravac spaja MZ Mišari i Grabovica, te da je jako bitan za lokalno stanovništvo“ – navodi se u informaciji dostavljenoj iz opštine Vlasenici.

Volonterskoj akciji, koja je podrazumijevala čišćenje,raskresivanje i popravku putnog pojasa, se odazvao veliki broj mještana a u narednom periodu, Opštinska uprava opštine Vlasenica, izvršiće nasipanje i sanaciju navedenog putnog pravca.

MZ Grabovica je partnerska MZ na projektu „Jačanje uloge MZ u BiH“ koji zajednički finansiraju Vlada Švajcarske i Vlada Švedske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u partnerstvu sa Opštinom Vlasenica. Jedna od aktivnosti koje se navode u Operativnom planu implementacije Vizije razvoja MZ u opštini Vlasenica, koji je izrađen u sklopu istog projekta, jeste svakako organizacija volonterskih radnih akcija i njihov značaj za jačanje MZ.

Neophodno je istaći da se Vizija razvoja mjesnih zajednica u opštini Vlasenica sprovodi kroz četiri modela mjesnih zajednica :

  • mjesna zajednica kao prostor za zagovaranje i pristup upravi
  • mjesna zajednica kao mjesto za pružanje usluga stanovništvu
  • mjesna zajednica kao prostor za učešće građana u odlučivanju
  • mjesna zajednica kao društveni centar

Vizija razvoja mjesnih zajednica kroz model „Mjesna zajednica kao mjesto za pružanje usluga stanovništvu“, ističe važnost jačanja uloge mjesnih zajednica u organizaciji građanskih volonterskih radnih akcija.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button