naslovnaRegija Birač

Održana “Konferencija beba”,nastupila Leontina

U Vlasenici je održana “Konferencija beba” a tročlano Predsjedništvo u 2023.godini čine najmlađa beba Matej Miletić rođen 18.juna ove godine, najstarija beba je Dunja Drakulić 2021.godište a beba sa najviše braće i sestara je Anja Zekić.

“Anja je napunila dva mjeseca, ima tri brata i sestru. Uživam sa djecom! Pogotovo kad smo svi kući, tad uživamo. Poručila bih mladim majkama da rađaju što više djece, jer nema ništa ljepše od provođenja vremena s njima” – kaže Radmila Zekić majka petoro djece.

Boban Miletić otac najmlađe bebe, kaže da mu je drago što su on i supruga prisustvovali ovakvoj manifestaciji. “Otac sam dvoje djece. Prvi sin ima godinu i 10 mjeseci a drugi ima 20 dana. Drago mi je što smo prisustvovali ovoj manifestaciji.Ovo je prilika da se upoznamo i sa drugim roditeljima i nadam se da će ovakvih manifestcija biti što više” – kaže Miletić.

Najbrža beba u puzanju je desetomjesečna Nastja.” Nastja ima 10 mjeseci, imamo i stariju seku koja ima dvije godine. Bilo bi još bolje da imamo češće manifestacije za djecu u našem gradu” – kaže Milica Suslovski , Nastjina mama.

Bojana Boković v.d. dužnosti direktora Kuturnog centra Vlasenica koji je uz opštinu Vlasenica organizator manifestacije, namijenjene najmlađima, kaže da je cilj ukazati na prave porodične vrijednosti i uticati na povećanje nataliteta.

“Poklon za Predsjedništvo beba, novčane nagrade, je obezbijedila opština Vlasenica a za takmičarski dio, pomogli su nam lokalni sponzori i opština Vlasenica. Trudimo se da svake godine ovu manifestaciju podignemo na viši nivo i mislim da smo po tome jedini u regiji. Preko 200 dječice danas će dobiti poklone” – naglasila je Boškovićeva.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević napominje da lokalna zajednica konstantno radi na uvođenju pronatalitenih mjera.

“Dajemo svoj maksimum kako u finansijskom smislu tako i na druge načine. Cilj je da stvaramo porodice, da nas bude štoviše. Deveto dijete sam u porodici, ali tada je bilo drugo vrijeme, nije se ostajalo na jednom ili dvoje djece kao sada. Mogu reći da ja imam šestoro djece i drago mi je zbog toga” – kaže načelnik Kraljević i napominje da su i institucije RS dale svoj doprinos u kreiranju mjera kada je u pitanju pronatalitetna politika.

“Konferenciju beba” u Vlasenici je uveličao nastup Leontine Vukomanović a publici su se predstavili i polaznici muzičke škole Rok Solid Birač. “Posebno sam srećna što sam na jednoj ovakvoj manifestaciji. Nije mi prvi put da posetim Konferenciju beba u Republici Srpskoj i uvek su mi najdraži trenuci kada vidim mame,tate,bake i deke koji izađu sa bebama i zato sam ceo koncert posvetila porodici. Naglasila sam da, porodica nije samo u našem domu, nego i u vrtiću, sportskom timu, u školi, vrtiću… Zato je važno negovati drugarstvo, kulturu, pevati lepe i dobre pesme, koje deca razumeju i koje veličaju sve ono što pokušavamo da naučimo naše najmlađe” – izjavila je nakon koncerta Leontina Vukomanović.

“Konferencija beba” podržana je i od Ministarstva porodice omladine i sporta RS.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button