ističemoRegija Birač

Otvorena asfaltirana dionica puta Luke-Brda

U Vlasenici je asfaltirana dionica puta Luke-Brda za čiju izgradnju je Vlada RS obezbijedila 1 053 450 KM, a svečanim presjecanjem vrpce, premijer Republike Srpske Radovan Višković i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević otvorili su ovu dionicu puta u dužini od 2370 m. Asfaliranjem pomenute dionice su stvoreni bolji uslovi za život 120 domaćinstava. Mještanin Nikola Kraljević kaže  da su gotovo 70 godina čekali da dobiju ovaj put. 

“Rođen sam 1955.godine i od tada živim ovdje. Put smo čekali skoro 70 godina i ovo nam mnogo znači jer smo sada 2-3km do glavnog puta a nekad nam je trebalo 11km” – kaže Nikola.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković kaže da je riječ o veoma važnoj putnoj komunikaciji.

“Ovaj put je u cjelosti finansiran iz javnih sredstava za investicije iz budžeta Republike Srpske, kao i neki drugi putevi na području ove lokalne zajednice, u koju smo u posljednjih pet godina kroz razvojne projekte uložili oko 30 miliona KM, što je više nego ukupan petogodišnji budžet ove opštine. Zadovoljan sam činjenicom da će sada više od 150 domaćinstava imati korist od novoizgrađenog puta, kao i saniranog mosta, na čemu se radilo kontinuirano posljednjih desetak godina” – istakao je premijer Višković. 


Novi kilometri asfalta, veoma su važni i svaki projekat koji su tiče modernizacije putne infrastrukture, veliki je praznik – kaže načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

“Moram da napomenem da je na ovim prostorima prije 15 godina urađen put kroz jedno selo, dugačak pet kilometara, te da je u planu da bude završen put prema Šekovićima. Onda će ovo biti jedan kružni put i za mnogo će skratiti putovanje do magistralnog puta i Vlasenice, pa i Banjaluke. Ohrabruje činjenica da u selu, prema kojem vodi novi put, počinju da se grade nove kuće a ekspanziju očekujemo otvaranjem ski-centra “Igrišta” – naveo je načlenik Kraljević i dodao da su i on i njegova familija ostali na ovim prostorima, te da mu je drago kada se ljudi vraćaju. 

“Ponosan sam posebno zbog svih onih koji su živote dali za odbranu Republike Srpske. Najveća stvar je kada se vraća život u selo, kada se grade putevi i drugi infrastrukturni projekti. Napravili smo i hram u selu, a trudimo se da na sve moguće načine pomognemo i stanovništvo. Ovo danas je prekretnica za bolji život” – istakao je Kraljević. Asfaltiranje dionice puta Luke – Brda je  još jedan u nizu infrastrukturnih projekata na području Vlasenice, u kojem je učestvovala Vlada Republike Srpske.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button