ističemonaslovnaRegija Birač

Šahovski turnir “Drinski kup” održava se u Milićima

Šahovski turnir “Drinski kup” koji se danas održava u Milićima u organizaciji Udruženja penzionera Milići, okupio je osam ekipa Udruženja penzionera Srednjeg Podrinja i Birča, odnosno iz Ljubovije, Bajine Bašte, Loznice, Bratunca, Srebrenice, Zvornika, Vlasenice i Milića – kaže predsjednik Udruženja penzionera  Milići Radomir Golić.

“Ono što nam je zadovoljstvo reći, da sva druženja protiču u jako lijepoj atmosferi , da su ljudi zadovoljni i da vlada među starim ljudima sportski duh. Danas imamo takmičara koji ima 83 godine” – kaže Golić.

šahovski turnir

Upravo 83-i Milan Đunić iz Loznice priča nam da šah igra cijeli život.

“To je nešto najlepše što čovek može sebi da priušti. Zadovoljstvo mi je što mogu u ovim godinama da igram šah i da dam svoje učešće na jednom, od ovako lepih turnira” – kaže Đunić.

šahovski turnir u Milićima 2023

Među takmičarima današnjeg “Drinskog kupa” je i Edita Đorđević iz Bajine Bašte.

“Šah sam počela da igram još u osnovnoj školi od svoje 12 godine. Tada sam igrala za subotički “Spartak” jer sam živela u Subotici a sad, pošto živim u Bajinoj Bašti i odlaskom u penziju, igram šah za ekipu penzionera iz Bajine Bašte” – kaže Edita.

šahovski turir naćelnik Marko Savić

Šahovski turnir “Drinki kup” u Milićima, zvanično je otvorio načelnik opštine Milići Marko Savić.

“Kao lokalna zajednica, prepoznali smo značaj ovakve manifestacije i finansijski smo podržali njeno održavanje. Ono što je prije svega važno za ove ljude, je da se oni dobro druže. Šah je kao vještina  veoma plemenita i važna i dobro je što penzioneri čuvaju tradiciju igranja šaha jer su Milići nekada bili poznati po šahovskim ekipama. Danas to nije slučaj ali evo i kroz ove aktivnosti, mi možemo doprinijeti da se ova igra baštini i čuva a nadam se u budućnosti i unaprijedi” – kaže načelnik Savić.

Druženje penzionera u Milićima, dio je Sporazuma koji je milićko Udruženje sklopilo sa Udruženjima pet opština Srednjeg Porinja iz Srbije i šest iz regije Birač – napominje Golić.

“Ovo druženje je dio sporazuma iz 2019.godine, koji podrazumijeva međusobnu saradnju na nekoliko polja – razmjena iskustava, poboljšanje materijalnog položaja penzionera, sportsko-kulturne aktivnosti … Udruženja često organizuju druženja. Mi ćemo u Milićima 09.avgusta organizovati 31. druženje penzionera na kojem će učestvovati penzioneri Drinske,Birčanske i Majevičke regije” – kaže Golić.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Udruženja penzionera Zvornik, drugo Udruženje penzionera Bajina Bašta a na trećoj poziciji je Udruženje penzionera Srebrenica.

Šahovski turnir “Drinksi kup” dio je manifestacije “Julsko-avgustovski dani kulture i sporta Milići 2023”.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button