ističemoRegija Birač

SASTANAK MENADŽMENTA „ALUMINE“ SA RUKOVODNIM RADNICIMA KOMPANIJE

U kompaniji „Alumina“ u petak je održan sastanak menadžmenta fabrike sa rukovodnim radnicima na kome su čelni ljudi kompanije predočili aktuelnu situaciju i naredne planove u ovom privrednom društvu. U neposrednom razgovoru aktuelizovana su sva pitanja bitna za dalji rad i uspješno funkcionisanje najvećeg zvorničkog kolektiva.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Zoran Stevanović kaže da je cilj ovog sastanka da se radnicima fabrike, odnosno njihovim neposrednim rukovodiocima, prezentuju aktivnosti koje menadžment  kompanije preduzima na svim poljima kako bi „Alumina“ u što kraćem periodu, a najkasnije u roku od godinu dana, bila kompanija sa riješenim pravnim statusom, ali i da se, kako je rekao,  otklone i neka uska grla u samoj proizvodnji. 

Stevanović je naglasio da je, pored ostalog, cilj menadžmenta bio da se na jednom ovakvom sastanku sa rukovodnim radnicima,  otklone i neke glasine koje kruže na našim prostorima, kako u samoj fabrici, tako i na području cijelog grada Zvornika i ove regije, a koje su neistinite i nanose štetu poslovnom imidžu „Alumine“.

Stevanović je rekao da se govorilo i o problemima fabričke Energane i deponiji  brane crvenog mulja, te da su istaknuti i neki problemi koji se tiču samog vlasništva nekretnina unutar, ali i pored samog fabričkog kruga.

-Takođe, pričali smo i o razvojnim planovima „Alumine“, gdje očekujemo da vrlo brzo,  već do kraja ove godine, potpišemo jedan veoma važan ugovor sa ozbiljnom kompanijom koja će ovdje dovesti svoju tehnologiju, nešto što je već realizovano u ovoj fabrici, poput pogona za proizvodnju fino precipitiranih hidrata, te silikagela i specijalnih zeolita, koji su prije nekoliko godina izgrađeni u fabričkom krugu „Alumine“.

Na taj način, dodaje Stevanović, napravio bi se jedan ozbiljan novi proizvodni objekat koji bi, kako kaže, još više učvrstio tržišnu poziciju „Alumine“ kad je u pitanju proizvodnja nemetalurške glinice i fabriku doveo u situaciju da direktno ne zavisi od berzanske cijene aluminijuma, a pritom bi, kako je objasnio,  fabrika imala još stabilniju proizvodnju i prodaju i naravno ozbiljniji profit.

-Razgovarali smo i o materijalnom položaju radnika i sistemu nagrađivanja putem stumulativnog dijela. Istakli smo da ćemo veću pažnju pokloniti onima sa najnižim primanjima i menadžment je jedinstvenog stava da se u budućnosti posebno  vrednujuradnici koji donose dohodak, odnosno da se napravi sistem u kome će se isključivo plaćati rad – zaključio je Stevanović.

U radu sastanka učestvovao je i Gordan Pavlović, vlasnik firme „Pavgord“, najvećeg povjeriocaFabrike glinice Birač u stečaju, inače matičnog preduzeća„Alumine“.

(Alumina info)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button