ističemonaslovnaRegija Birač

Sergej Ćetković otvara Zvorničko ljeto 02.avgusta

“Zvorničko ljeto” počeće 2. avgusta koncertom Sergeja Ćetkovića na gradskoj plaži, a građani i turisti će tokom sedam dana imati priliku da uživaju u brojnim muzičkim, sportskim i dešavanjima u oblasti kulture, najavljeno je iz Organizacionog odbora ove manifestacije.
Na gradskoj plaži najavljeni su koncerti Dragane Mirković, Breskvice, Harija Varešanovića, grupe “Kerber”, kao i di-džej žurka.

Na košarkaškom igralištu na gradskoj plaži biće organizovane dvije filmske projekcije u okviru ljetnog bioskopa, “Zvornički kotlić”, a sa ove plaže startovaće i regata “Drina je samo jedna”.

Na platou ispred Narodne biblioteke i muzejske zbirke biće održana slikarska kolonija “Paleta”, a nastupiće i članovi guslarskih udruženja. Predviđeno je i održavanje Memorijalnog šahovskog turnira “Boro Vukajlović”.

Tematska turistička šetnja “Stopama kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića” biće organizovana u saradnji sa Turističkom organizacijom Malog Zvornika, gdje će se učesnici sresti na mostu u toku manifestacije “LJudi i mostovi”.

“Zvorničko ljeto” biće obilježeno posebnim programom 8. avgusta, u okviru obilježavanja gradske slave Svete Petke Trnove, zaštitinice grada Zvornika.

Na dan krsne slave, na Đurđev gradu, Crkva Svete Petke Trnove obilježiće slavu liturgijom u jutarnjim časovima, dok će večernja služba biti održana u Hramu Rođenja Svetog Jovana Krstitelja.

Litiju će predvoditi NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, a obred lomljenja slavskog kolača biće održan na platou ispred Narodne biblioteke.

Koncertom grupe “Kerber” na gradskoj plaži biće završeno 22. “Zvorničko ljeto”.

Tokom sedam dana na gradskom šetalištu biće organizovan LJetni bazar.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button