Regija Birač

Simeon Petković najbolje besjedio u Šekovićima

Besjedom “Ljepota i snaga” Simeon Petković je impresionirao žiri i, drugu godinu zaredom, osvojio prvu nagradu na takmičenju organizovanom u okviru šekovićke ljetnje manifestacije Kul Jul. Druga nagrada otišla je u ruke Marije Đorđević za besjedu “Ruka spasa”, a treća Kristini Živanović za besjedu “Ružičaste naočare”. Srca Šekovljana osvojila je besjeda “Djeca danas”, pa je Aleksandra Kugić dobila nagradu publike.

“Sedam mladih ljudi, izuzetnih besjednika, predstavilo se našoj publici na već tradicionalnom takmičenju u besjedništvu koje, u saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, organizujemo u sklopu manifestacije Kul Jul. Žiri, koji su činili: mr Rajko Lazić, generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, profesor dr Dimitrije Čeranić i ja kao direktor Turističke organizacije Šekovići, imao je težak zadatak da odabere najbolje jer su sve teme o kojima su takmičari besjedili aktuelne i zanimljive”, kazao je Marko Perendić iz Organizacionog odbora manifestacije.

Perendić ističe da je interesovanje za ovo takmičenje iz godine u godinu sve veće. “Drago mi je što takmičenje prelazi okvire regije jer naši takmičari dolaze iz različitih krajeva Srpske, ali i Srbije. Pobjednik je iz Bijeljine, dok su djevojke koje su zauzele prvo i drugo mjesto iz Loznice. Najviše je studenata pravnog fakulteta”, kaže on.

Nagrade obezbjeđuje Opština Šekovići koja je generalni pokrovitelj manifestacije Kul Jul. “Nagradni fond za takmičenje u besjedništvu je 700 KM, a od toga 300 KM je za prvo mjesto, 200 KM za drugo, a po 100 KM treće mjesto i nagrada publike”, zaključio je Marko Perendić.

Takmičenje u besjedništvu u Šekovićima ustanovljeno je prije tri godine, a dosadašnji pobjednici su bili: Uroš Maksimović, srednjoškolac iz Vlasenice, i Simeon Petković, student prava iz Bijeljine.

Tekst: T.Golijanin

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button