ističemonaslovnaRegija Birač

U toku izrada Strategije razvoja opštine Vlasenica

U opštini Vlasenica u toku je proces izrade Strategije razvoja opštine Vlasenica i s tim u vezi prošle sedmice je održan radni sastanak, na kojem su prisustvovali članovi Razvojnog tima i sektorskih grupa za izradu Strategije razvoja opštine Vlasenica za naredni šestogodišnji period – kaže šef Odsjeka za razvoj opštine Vlasenica Željko Damljanović.

„Razrađivali smo situacionu analizu gdje su prikupljeni podaci iz sva tri sektora: ekonomskog, društvenog i sektora zaštite životne sredine, a nakon toga analizirana je SVOT analiza tj. predstavljene su glavne snage, slabosti, prilike i prijetnje koje se tiču Strategije razvoja opštine Vlasenica. Održali smo jednu konstruktivnu radionicu gdje su svi članovi i Razvojnog tima i sektorskih grupa dali svoj doprinos da se unaprijede svi ovi segmenti. Dat je nacrt strateških ciljeva, po jedan cilj iz sva tri pomenuta sektora. Ovaj dio će biti predstavljen i na javnom uvidu tako da će i ostali građani i članovi partnerske grupe za razvoj opštine Vlasenica imati priliku da daju svoje kometare, prijedloge, sugestije i slično.

Proces izrade Strategije razvoja opštine Vlasenica predviđeno je da traje do kraja 2023. godine, a njeno zvanično usvajanje biće na Skupštini opštine Vlasenica.“ – izjavio je Željko Damljanović, šef Odsjeka za razvoj u opštini Vlasenica.

Strategija razvoja opštine Vlasenica radi se za period 2024 – 2030. godina.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button