ističemonaslovnaRegija Birač

Alumina: Stimulativne otpremnine za penziju

Veterani rada u kompaniji „Alumina“ odlaze u penziju čime se stvaraju uslovi za dalje podmlađivanje kolektiva. Alumina je ponudila stimulativne otpremnine i povoljne uslove, tako da je sve više radnika koji se odlučuju za završetak svog radnog vijeka.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Zoran Stevanović kaže da je proteklih desetak dana za oko 30 radnika ovog privrednog društva, koji ispunjavaju jedan od dva uslova neophodna za penzionisanje, dodatnim stimulativnim sredstvima omogućen njihov odlazak u penziju i prije navršenih 65 godina života.

alumina

-Cilj nam je da mlađi ljudi dobiju šansu da rade u ovoj fabrici, tako da gdje god je u procesu rada moguće da starije kolege budu zamijenjene,  davali smo im stimulativne otpremnine, dok će jedan broj njih još uvijek ostati da rade u kompaniji po ugovoru o djelu, s obzirom da su svojim iskustvom neophodni u proizvodnom procesu dok se ne obuče novi mladi kadrovi – ističe Stevanović, dodajući da će se nastaviti sa praksom prijema mladih radnika, prije svega proizvodnih zanimanja.

Stevanović poziva sve radnike fabrike koji ispunjavaju jedan od uslova za odlazak u penziju da se jave u Kadrovsku službu „Alumine“ kako bi se sagledalo da li postoje mogućnosti njihovog prevremenog penzionisanja, odnosno davanja stimulativne otpremnine za odlazak u penziju.

Privredno društvo „Alumina“ trenutno zapošljava više od 1.500 radnika, među kojima je jedna trećina mlađa od 35 godina.

Alumina info

Sa preko 40 godina iskustva, Alumina doo je jedan od vodećih proizvođača raznih vrsta glinice, hidrata, zeolita, silika gela i vodenog stakla koji nalaze primjenu u industriji aluminijuma, cementa, vatrostalnih materijala, keramike, aluminijumskih soli, papirne industrije, industriji stakla, u proizvodnji praškastih i tečnih deterdženata, molekulskih sita itd.

“Alumina” d.o.o. je jedina fabrika na zapadnom Balkanu i južnom dijelu srednje Evrope, koja se bavi preradom boksita po Bayer-ovom postupku i proizvodjom različitih vrsta hidrata i glinica. Za svoju proizvodnju snabdijevamo se boksitima iz užeg okruženja koristeći prednosti njihovog kvaliteta, sa aspekta mikroprimjesa i sadržaja organskih materija.

Kompanija trenutno izvozi preko 90% svojih proizvoda u zemlje EU, Bliskog Istoka, Azije, Afrike, SAD, Južne i Centralne Amerike, itd.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button