ističemonaslovnaRegija Birač

Djeca iz Milića, njih 17, otputovala jutros u Bečiće

Djeca iz Milića, njih 17, boraviće na ljetovanju u Bečićima preko projekta “Socijalizacija djece RS – 2023.godina”. Oni su jutros, u pratnji dva vaspitača iz Milića, otputovala u Bečiće u okviru devete smjene, u kojoj su i korisnici projekta iz Zvornika, Stanara, Petrova, Teslića, Doboja i Gradiške – potvrđuje Boban Vitić zaposlen u milićkoj poslovnici Javnog fonda za dječiju zaštitu RS.  

djeca

„Grupu čine djeca sa smetnjama u razvoju, iz strukturalno poremećih porodica (gdje je roditelj umro ili su roditelji razvedeni), tu su korisnici prava na dječiji dodatak, talentovni sportisti, djeca logoraša i drugo. Biće smješteni u hostelu „Užice“ u Bečićima i nadam se da će se uključliti u aktivnosti koje su predviđene projektom i da će zadovoljni vratiti „ – kaže Vitić.

djeca

Desetogodišnja Lena Kaldesić drugi put učestvuje u programu Socijalizacija djece.

„Prošli put sam prisustvovala radonicama, upoznala sam mnogo novih drugara, super smo se družili i to očekujem i ove godine“ – kaže Lena.

Tina Cvetković prvi put će imati priliu da bude na moru i očekuje mnogo aktivnosti.

„Imam 9,5 godina. Ovo mi je prvi put da idem na more. Očekujem da ću tamo igrati odbojku, košarku, fudbal, čula sam da imaju maskembal i žurke. Znam plivati ali ne beš dobro tako da ću na moru i to naučiti“ – kaže Tina.

I Tea Vasiljević ima najbolja očekivanja od boravka u Bečićima.

„Meni je prvi put preko ovog projekta idem na more. Mislim da ću se jako dobro provesti jer mi izgleda veoma zanimljivo i uzbudljivo“ – kaže Tea.

Pozitivna iskustva od projekta očekuje i Jelena Savić.

„Idem prvi put na more. Očekujem da će mi biti lijepo. Ne znam baš ko je u grupi ali sigurno da poznajem nekoga. Plivati znam i očekujem da mi bude lijepo“ – kaže Jelena.

Prvi put preko projekta Socijalizacija djece na more je otputovao i Jovan Mlađenović.

„Prvi put na more idem preko ovog projekta a do sada sam bio tri puta i očekujem da ću se lijepo provesti“ – kaže Jovan.

Dragana Mlađenović Jovanova majka kaže da projekat Socijalizacija djece ima višestruk značaj.

„Dosta znači. Vrijeme je teško tako da djeci ovo veoma znači. Nadamo se da će upoznati mnogo novih drugara, da će se družiti“ – kaže Dragana.

Sa djecom iz Milića u Bečićima će boraviti i dva vaspitača Ana Vitić i Branka Milošević, takođe iz Miića. Ana kaže da je svojevremeno i sama bila korisnik programa.

„Prije mnogo godina ja sam išla kao dijete poginulog borca, danas idem kao vaspitač. Djeci će ovo sigurno biti jedno zanimljivo, uzbudljivo druženje što je i cilj projekta“ – kaže Ana.

U devetoj smjeni je ukupno 130 djece o kojima brinu 34 osobe, prateće osoblje – podsjeća Boban Vitić zaposlen u milićkoj poslovnici Javnog fonda za dječiju zaštitu RS i dodaje da je interes korisnika za projekat ove godine bio veći u odnosu na prošlu.

„Prošle godine je 15-oro djece ljetovaljo u Bečićima, ove godine su nam povećali kvotu i bilo je veliko interesovanje. Ovom prilikom bih pozvao roditelje da i sledeće godine prijave djecu, konkus se raspisuje u martu i ostaje otvoren 30 dana, tako da mogu svi na vrijeme da prijave svoju djecu.“ – napominje Vitić.

Projekat ,,Socijalizacija djece Republike Srpske – 2023.godine“  ove godine realizuje se u 13 smjena, u periodu od 1. juna do 24. septembra. Za prethodnih 20 godina projekat je obuhvatio preko 36 000 lica – djece i pratećeg osoblja iz svih opština Srpske.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button