ističemonaslovnaRegija Birač

Infrastrukturni projekti u opštini Milići

Načelnik opštine Milići Marko Savić informisao je odbornike SO Milići na 17-oj redovnoj sjednici, koji infrastrukturni projekti su završeni, onima čija je realizacija u toku kao i o projektima koji treba da budu realizovani. On je reako da je završnoj fazi gradnja puta za Đurđeviće. U pitanju je dionica puta u dužidni od 300m, koja je stvarala probleme jer je na uzbrdici. “Vrijedsnot radova je 43 000 KM. Položen je asflat i treba da se urade bankine. Izvode se radovi na putu prema Vrtočima iz pravca Transporta u dužini od 500m, vrijednost je 72 700 KM i to je jedna dionica koja je na dijelu krivine problematična. Takođe, infrastrukturni projekat je i ulica iznad školskog dvorištam u pitanju je prilaz prema stanovima učitelja. Prvo smo riješili imovinske odnose, napravili pristupni put i sad ćemo asfaltirati,tako da će pristup biti uređeniji” – kaže načelnik Savić.

Infrastrukturni projekti, koji se trenutno rade. “Izvodimo betonske radove na uređenju tribina na velikom fudbalskom terenu u Sportskom centru. Sa FS BiH imamo dogovor o donaciji 400 stolica. U toku su zemljani radovi na izgradnji trim staze, negdje je vrijednost oko 7000 KM. U završnoj fazi su radovi na izgradnji pješačkih staza u Kolovratu, još ostaju da se postave stubići sa druge strane i to će biti završeno.Na zgradi opštine završeni su konstruktivni radovi, sada se rade unutrašnje pregrade i očekujemo da se nastavi dinamika radova koja je bila do sada” – kaže Savić.

Načelnik Savić je podsjetio da je opština Milići potpisala Memorandum sa UNDP-om čija je vrijednost bez PDV 1 250 000 KM a novac će biti utrošen na realizaciju četiri projekta koja se odnose na energetsku efikasnost. “Investciija sa kojom treba da uradimo zamjenu rasvjete u gradskom i prigradskom dijelu uz magistralni put, prepokrivanje i toplifikaciju krova centralne osnovne škole u Milićima, proširenje i toplifikaciju objekta vrtića i postojeće zgrade opštine Milići. Projekti će se realizovati u ovoj i sledećoj godini” kaže Savić i naglašava da je zaključen ugovor o sanaciji igrališta za male sportove u Sportskom centru.

“Tu planiramo da bergo podlogom presvučemo teren za mali fudbal i košarku i da uradimo tribine koje su u lošem stanju. Vrijedsnot radova je 136 000 KM, očekujemo da u narednim danima uvedemo izvođača u posao. Pri kraju su žalbeni postupci izvođača za sanaciju obale Studenog Jadra i možemo očekivati zaključenje ugovora u septembru, bar tako imamo uvjeravanja od Voda RS. U narednim danima zakljjučićemo još dva ugovora – prvi se odnosi na sanaciju kuće Tome Slijepčevića. Uz podršku Vlade RS obezbijeđena su sredstva od 13 500. Drugi ugovor se odnosi na nabavku materijala za izgradnju ulične LED rasvjete od Dubničkog Mosta do Rajića, vrijednost materijala je 11 700 KM a radove će izvesti naša elektrodistribucija u Milićima. Jedan jako radcionalan projekat,uz mala ulaganja” – napominje Savić..

Od ostalih aktivnosti kada su u pitanju investcije, načelnik Savić je rekao da je objavljen tender i za uređenje sankališta u Goločevini , procjenjena vrijednost radova je 84 700 KM i raspisan je tender za izradu projektne dokumentacije za pasarelu, koja će spajati novu zgradu opštine sa ljetnom pozornicom i izrada kino sale, vrijedsnot 25 600 KM.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button