ističemonaslovnaRegija Birač

Penzioneri obilježili Dan Udruženja sa 290 gostiju

Penzioneri u Milićima obilježili su 09.avgust – Dan Udruženja. Ove godine 28-om rođendanu prisustvovalo je 290 penzionera iz ukupno 16 opština Srbije i Republike Srpske – potvrđuje predsjednik milićkog Udruženja Radomir Golić .

penzioneri

„Penzioneri današnjim druženjem slave Dan osnivanja našeg Udruženja. Naš datum osnivanja je 29.januar 1995.godine , ali s obzirom da je januar zimski mjesec, mi smo se dogovorili da avgust bude mjesec za obilježavanje. Slobodno mogu da kažem da su danas u Milićima, Republika Srpska i Srbija u malom. Naše veze proširene su i do Beograda, odakle nam je došlo 10 ljudi a danas ukupno naš dan slavimo sa 290 gostiju, tako da ćemo uskoro morati proširivati kapacitete. Dakle, ovo je dan druženja i moram reći da su udruženja iz Srbije prisutna u Milićima, Vlasenici, Bratuncu, Šekovićima i Srebrenici kao što smo i mi prisutni u Valjevu, LJuboviji, Malom Zvorniku, Bajinoj Bašti itd. Posebno naglašavam ovu vezu sa braćom iz Srbije , jer mi i jesmo jedno. Drina nama nije granica I nadam se da neće ni biti” – kaže Golić.

penzioneri

Iz Banje Koviljače na druženje je došlo 35 penzionera – potvrđuje Slobodan Vulović predsjednik Udruženja penzionera Banja Koviljača koje broji oko 1000 članova.

“Dolazimo svake godine i ovo je postala tradicija. Uvijek se lijepo provedemo. Mi smo nedavno obilježavali slavu Udruženja-Vidovdan gdje smo imali 450 zvanica a inače kada nam je prostor dozvoljavao mi smo imali i po 700 gostiju“ kaže Vulović.

penzioneri

Penzioneri iz Ljubovije uveličali su slavlje u Milićima.Dragan Milanović, predsjednik Udruženja penzionera Ljubovija kaže da druženje sa penzionerima u Milićima ne propuštaju i da je saradnja na najvećem mogućem nivou.

„Najviše volimo da se družimo sa našom braćom iz Republike Srpske i srce nam je puno kada smo sa vama, sa našim prijateljem Golićem. Saradnja sa Udruženjem penzionera iz Milića je na najvišem nivou, od kulturne, sportske, do obilježavanja nekih značajnih datuma. Saradnja je dobra i sa udruženjima iz ostalih opština poput Vlasenice, Bratunca i Srebrenice i ja bih poželio da nam je takva saradnja i sa udruženjima iz Srbije“ – kaže Milanović.

penzioneri

Druženju penzionera u Milićima prisustvovalo je i 25 penzionera iz Vlasenice – kaže Jevto Đurić potpredsjednik Skupštine Udruženja penzionera Vlasenica.

„Druženja su jako lijepa i dobra, a pogotovu za one koji ne izlaze previše iz svojih kuća. Danas je došlo naših 25 penzionera i rado smo se odazvali pozivu domaćina, kako bismo i na taj način pokazali koliko smo dobre komšije“ – kaže Jevto.

Milada Slijepčević iz Udruženja penzionera Milići napominje da su druženja penzionera uvijek vesela i ispune očekivanja.

„Zahvaljujem organizatoru na pozivu. Ovo je super a moram reći da je lijepo i kada odemo kod drugih. Ja sam u penziji od 2014.godine i svima bih poželjela da dočekaju penziju i da liepo provode penzionerske dane“ – poručila je Milada.

Naredna aktivnost koju Udruženje penzionera Milići priprema je ekskurzija za članove Udruženja koji nikada nisu učestvovali u aktivnostima – napominje predsjednik Udruženja penzionera Milići Radomir Golić.

Na području opštine Milići ima 1514 penzionera, a Udruženje broji 1386 članova.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button