ističemonaslovnaRegija Birač

Sedamnaesta redovna sjednica SO Milići

Održana je sedamnaesta redovna sjednica Skupštine opštine Milići.

Načelnik Odjeljenja za finansije, privredu i društvene djelatnosti Mladen Vidović, potvrdio je danas nakon što je održana sedamnaesta redovna sjednica lokalnog parlamenta, da je broj poslovnih subjekata na području opštine Milići, prošle godine bio veći u odnosu na 2021.godinu. “U 2022. godini registrovano je 35 novih preduzetnika, od čega 26 iz oblasti zanatsko-uslužnih djelatnosti, čemu je najviše doprinio projekat Zavoda za zapošljavanje RS” – kaže Vidović.

sedamnaesta

Načelnik opštine Milići Marko Savić, odbornike je informisao o projektima koji su realizovani, onima čija realizacija je u toku kao i projektima koji treba da budu provedeni.

“Kada je riječ o završenim projektima, urađena je rekonstrukcija terena u MZ Derventa a sa oko 40 000 KM radove je finansiralo preduzeće Putevi RS. Asfaltirana je dionica puta od Dubničkog Mosta prema Pavkovićima u dužini od 1300 m, vrijednost investicije 165 000 KM. Uređen je dio objekta škole u Novoj Kasabi u svrhu proširenja preduzeća “Metkomp” koje zapošljava 13 radnika, sada će zaposliti još 3 a plan je da u ovom proizvodnom pogonu radi 25 radnika. Objekat je dat na korištenje ovom privrednom subjektu i u vlasništvu je opštine Milići. Za pomenute radove izdvojili smo 13 000 KM” – kaže načelnik Savić.

Na današnjem zasjedanju odbornici su većinom glasova usvojili Strategiju razvoja opštine Milići za period 2023-2030 godina.

Usvojene su i informacije o aktivnostima u stambeno-komunalnoj oblasti na području opštine Milići, u oblasti urbanističkog planiranja i građenja na području opštine Milići, o aktivnostima u mjesnim zajednicama na području opštine Milići za period 01.01.-30.06. 2023. godine, aktivnostima i saradnji Opštine na regionalnom planu sa višim nivoima vlasti i međunarodnom planu kao i informacija o stanju imovine opštine Milići.

Nakon rasprave, većinom glasova je uvojen i Prijedlog Rezolucije o zaštiti i nepovredivosti prava Republike Srpske i jedinice lokalne samouprave opštine Milići u Republici Srpskoj.

Informacija o stanju u oblasti zaštite prirodnih dobara i životne sredine na području opštine Milići danas nije razmatrana zbog nedostatka materijala kao i prijedlog odluke o kupovini nepokretnosti.

Informacija o radu Policijske stanice Milići za prvih šest mjeseci ove godine , razmatraće se na sledećoj sjednici Skupštine opštine, jer nije bilo izvjestioca po ovoj tački.

Sjednici je prisustvovalo 14 od ukupno 19 odbornika.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button