ističemonaslovnaRegija Birač

Jagnjijada u Derventi okupila 72 ekipe

Jagnjijada, koju je organizovala MZ Derventa, treća po redu, okupila je 72 ekipe iz Republike Srpske i Srbije a prvo mjesto osvojila je ekipa iz Pančeva, koja prvi put učestvuje na Jagnjijadi.

„Hteo bih da se zahvalim organizatorima ove manifestacije, sve je bilo predivno. Nas je bilo 22 u ekipi, došli smo iz Vršca, Alibunara, Pančeva i doneli smo iz Banata našu jagnjad. Đorđe Stjepanović, koji je jerej u Vršcu je „krivac“ što smo danas ovde. Jagnjijada je bila super, hvala puno“ – kaže Nikola Rakašćan, predstavnik ekipe.

Jagnjijada - Derventa

Pančevci su kao nagradu dobili ražanj a drugoplasirana ekipa iz Ljubovije dobila je sač.

„Sedam nas je u ekipi, došli smo na poziv prijatelja koji su bili kod nas na Jagnjijadi u Ljuboviji. Savo Tiktoker, nas je pozvao. Eto osvojili smo drugo mesto, iako nismo došli da se takmičimo,došli smo da se družimo. Za ovu priliku smo doneli naše domaće jagnje iz Košalja” – kaže Marko Janjić predstavnik ekipe, koji se samo požaliio da nije bilo dovoljno „ladnog piva“.

jagnjijada

Treća nagrada, sječka, otišla je u ruke ekipi iz Rajića.

„Učestvujemo treću godinu zaredom, ima nas 16 učesnika sa porodicama. Organizacija je ekstra, hvala svima – opštini i mjesnoj zajednici Derventa. Prvi put osvajamo nagradu i učestvovaćemo i dalje“ – kaže Miloš Jovanović iz ekipe „Rajići“.

jagnjijada

Jagnjijadu je zvanično otvorio načelnik opštine Milići Marko Savić. On kaže da je broj prijavljenih ekipa ove godine u odnosu na prošlu veći što pokazuje da je Jagnjijada, manifestacije koja okuplja ljude.

„Sve nas raduje da manifestacija iz godine u godinu raste. Pojedine ekipe broje i preko 30 ljudi.Evo i mi iz opštinske uprave imamo svoj štand, dolaze nam prijatelji iz bratske opštine Stara Pazova i drugi gosti. Derventa je danas regionalni centar i dobro je što imamo mogućnost da ugostimo i premijera RS jer to nam puno znači. Želim da se zahvalim organizatorima, koji su pokrenuli ovu inicijative a opština podržala, i mogu reći da smo ponosni jer vidimo da je „Jagnjijada“ bila inicijativa koju je vrijedilo podržati“ – kaže načelnik opštine Milići Marko Savić.

jagnjijada

I ove godine Jagnjijadu je posjetio prremijer RS Radovan Višković koji kaže da je svako druženje i okupljanje samo po sebi pozitivno i da se nada da će ovaj događaj postati tradicionalan

Drago mi je da vidim mnogo ekipa, posebno da ima ekipa sa strane. Nadam se da će ovo postati tradicionalna manifestacija jer ovo je događaj koji okuplja ljude. Sigurno ima ljudi koji se nisu vidjeli od prethodne „Jagnjijade“ i ovo treba da se organizuje i dalje. Mi smo tu da pomognemo organizatorima, MZ Derventa i hvala im što prave ovu manifestaciju koja okuplja sve više i više učesnika“ – izjavio je premijer Višković.

jagnjijada - premijer

Premijer je od organizatora, MZ Derventa, dobio plosku napunjenu rakijom, kao znak zahvalnosti za podršku, koju Vlada RS daje ovom događaju a protonamjesnik Duško Gligić, premijeru je uručio priznanje. Premijer je takođe dobio i gusle koje mu je poklonio narodni guslar Vukan Đuka.

Organizator je dodijelio i sledeće nagrade:

“Ukrasna flaša, napunjena rakijom” dodijeljena je ekipama:”Wood-impex” Milići, “Jasenica-Trnovica” i ekipi “Šetići”.

Nagradu “Zidni sat” dobila je ekipa hladnjača “Rankić DR Agro-food” Bratunac.

Ekipa “Crkveni most” dobila je kao nagradu – dasku za meso.

Po gajba piva dodijeljena je u tri kategorije :

Najzrelija ekipa – Mićo Bradina

Najveselija ekipa – Vukovići

Najbrojnija ekipa – Lovačka kuća Bijelo Polje.

jagnjijada

Priznanje od crkvene opštine je dobio i predsjednik kompanije “Boksit” Rajko Dukić koji je podario i prepisao zemljište crkvenoj opštini. Sponzori: Vlada Republike srpske, opština Milići, kompanija “Boksit”, “Tehnometal”, “Wood-impex”, “Rodos”, “Gramel*, ŠG “Milići”.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button