ističemonaslovnaRegija Birač

Šumsko gazdinstvo “Milići” bilježi pozitivne rezultate poslovanja

Iako su nepovoljne vremenske prilike onemogućavale rad, Šumsko gazdinstvo „Milići“ je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarilo pozitivan rezultat poslovanja od 40 000 KM a proizvodnja je ostvarena u procentu 88% – potvrđuje direktor ŠG “Milići” Zoran Kipić i ističe da je pozitivan trend poslovanja zabilježen i kada je u pitanju osmomjesečni izvještaj.

„U odnosu na šestomjesečni izvještaj, za 8 mjeseci, imamo znatno bolje iskazano poslovanje. Nismo još sve  račune sveli ali mogu da kažem da je rezultat poslovanja preko 150 000 KM. Dobru projekciju imamo i do kraja godine. Zahvaljujući pouzdanim izvođačima radova, prije svega „LUKA-HOLZ“ Bijelijna, uspjeli smo da ostvarimo dobre rezultate. Sve to se pozitivno manifestuje kako na kupce tako i na radnike“ – kaže Kipić.

Kipić napominje da što se tiče lokalnih i drugih kupaca, ŠG „Milići“ uredno poštuje isporuku šumskih drvnih sortimenata.

„Čak u kavrtalu imamo veću isporuku od ugovorene. Naime, evo „Soligni“ smo već isporučili 1400 kubika od ugovorenih 1600. Takođe, moram naglasiti da isporučujemo mnogo bolje klase od ugovorenih. Za preduzeće „Wood-impex“ takođe poštujemo ugovorene količine i drago mi je da ni jedan dan ni jedna firma nije stala zbog isporuke i obećavam da će tako i ostati. I kupci koji nisu sa područja opštine Milići su zadovoljni saradnjom i uredno se izmiruju obaveze. Naravno, kada je potrebno izađemo jedni drugima u susret“ – kaže Kipić.

Kada je u pitanju kontrola prometa šumskih drvnih sortimenata, Kipić navodi da se kontrola obavlja na magistralnom putu prema Zvorniku u saradnji sa PS Milići.

„Imamo jedan punkt gdje kontrolišemo legalnost šumskih drvnih sortimenata koji se transportuju. Sigurno da tu treba još raditi obzirom da postoji problematika vezana za, da kažem kupce ili nakupce. Mi ćemo do kraja godine a i početkom sledeće nastojati da obezbijedimo tim ljudima koji žive od toga, neke količine šumksih drvnih sortimenata u ŠG „Milići“, gdje ćemo izvršiti doznaku kroz maloprodaju. Nije nam cilj da ostavimo ljude bez hljeba, nego samo da to kanališemo u legalne tokove. Lokalno stanovništvo takođe snabdjevamo ogrevnim drvetom – škole, vatrogasno i druge koji nam se obrate. Ono što možemo kao šumsko gazdinstvo da podržimo, uvijek dajemo podršku raznim manifestacijama, pomažemo izgradnju lovačkih kuća i sve ono što je u skadu sa zakonom“ – naglašava Kipić.

Kipić navodi da je ŠG „Milići“ jedino koje ima manje radnika u odnosu na sistematizaciju. „Cilj nam je da imamo što više proizvodnih operativnih radnika koji prave poslovanje, trenutno imamo 44 radnika od oktobra taj broj će biti 43, a važećom sistematizacijom je predviđeno 48 zaposlenih“ – ističe Kipić.

Šumsko-uzgojni radovi izvršeni su u procentu 100% a do kraja godine biće završena i njega prirodnog podmlatka.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button