ističemonaslovnaRegija Birač

UPSHIFT u milićkom “Poletarcu”

“Hobiji – da jednog dana budu njihov posao“, naziv je radionice koju su za djecu PU “Poletarac” Milići organizovale srednjoškolke milićkog SŠC “Milutin Milanković” : Nevena Mirović , Taša Stanković, Olja Babić i Anđela Milovčević. Maturantkinja Nevena Mirović kaže da se radionica održava u okviru projekta UPSHIFT.

“Кonkretno mi smo ga nazvali „EZOP“. Ovo je drugi dan naših radionica i ona je predviđena za djecu predškolskog uzrasta. Jako je važno od malih nogu učiti djecu da budu kreativna. Mi ćemo 28. septembra krunisati naš rad i sve ono što je urađeno u proteklim mjesecima” – kaže Mirovićeva.

upshift - poletarac

Vaspitačica u PU “Poletarac” u Milićima Jadranka Sušić kaže da je na radionici učestvovalo 23 djece.

“Za djecu je sve igra, tako da su im ove aktivnosti jako zabavne. Mi svaki dan imamo neku radionicu, crtamo, kružimo, lijepimo… Njima ovo nije ništa novo. Danas je 23 djece u grupi i ono što je dobro je da svi učestvuju i uživaju” – istakla je Sušićeva.

upshift - djeca

Matej Кandić i Jana Sušić iz starije vrtićke grupe kažu da im se sviđa radionica i da su svoju kreativnost iskazali uz pomoć plastelina , od kojeg su napravili ribice, automobil i jelku.

Program UPSHIFT je kreiran u sklopu UNICEF-ove Кancelarije za inovacije, koji osnažuje mlade da postanu aktivni društveni inovatori i preduzetnici. Implementaciju UPSHIFT programa u BiH do sada su podržali Dijalog za budućnost od (UNESCO, UNICEF, UNDP), Кraljevina Švedska i USAID.

U Milićkom “Poletarcu” pripremaju se da i ove godine obilježe Nedjelju djeteta. Vaspitačica Jadranka Sušić kaže da obilježavanje počinje 02. i traje do 08. oktobra.

“Dječija nedjelja se ove godine obilježava pod sloganom “Drugarstvo čuvajmo,ljubavnjegujemo”. Imaćemo svakodnevne aktivnosti, radionice, šetnje,gostovanja, sportske dane… Nadam se da će nas vrijeme poslužiti, kako bi nas naši sugrađani mogli vidjeti u što većem broju” – kaže vaspitačica Jadranka.

U PU “Poletarac” Milići, upisano je 111 djece i raspoređeni su u četiri grupe.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button