ističemoRegija Birač

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvao se veliki broj Vlaseničana

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju je organizovala opštinska organizacija Crvenog krsta Vlasenica odazvao se veliki broj građana I punoljetnih srednjoškolaca. Učenici srednjoškolskog centra “Milorad Vlačić” u Vlasenici, Ivana Paunić I Nikola Bobar bili su dio ove humane akcije.

akciji dobrovoljnog darivanja krvi

“Dao sam krv jer je to human gest i smatram da svi ljudi koji mogu treba da daruju krv” – kaže Nikola Bobar, treći razerd, smjer fizioterapeustki tehničar.

Iz istih razloga, akciji dobrovoljnog davalaštva krvi, odazvala se i Ivana. “Odazvala sam se zato što je to jedan humani gest prema ljudima koji imaju potrebu za ovom dragocjenom tečnosti. Imala sam malo straha jer sam prvi put dala krv ali poslije sam vidjela da to nije ništa strašno i nastaviću da se odazivam ovakvim akcijama i ubuduće” – kaže Ivana, učenica četvrtog razreda, smjer fizioterapetski tehničar.

akciji dobrovoljnog darivanja krvi

Dobrovoljno darivanje krvi, opštinska organizacija Crvenog krsta Vlasenica organizovano je u saradnji sa domom zdravlja Vlasenica i Zavodom za transfuziju krvi Zvornik. Šef službe za transfuziju Zvornik dr Vladimir Dražić kaže da će ova akcija kao I svaka prethodna, pomoći da se popravi stanje sa zalihama krvi.

“Stanje sa zalihama krvi se mijenja. Trenutno je stanje solidno a ova akcija će nam pomoći da budemo mirni mjesec-dva. Jako je značajna svijest građana o tome da postanu dobrovoljni davaoci krvi, zato je bitno da se to počne još u srednjoj školi i zato bih zahvalio svima koji su se odazvali akciji dobrovoljnog darivanja krvi, posebno učenicima koji su se prvi put se upisali na listu dobrovoljnih davalaca” – ističe dr Vladimir Dražić.

Ovo je druga akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju je ove godine organizovao vlasenički Crveni krst – kaže radnica ove OO CK Vlasenica Marijana Zoranović.

“Mi smo za naše dobrovoljne davaoce krvi obezbijedili zahvalnice uz naravno hranu I osvježenje koje su dobili nakon što su darovali krv. Ponosni smo na naše Vlaseničane što se uvijek u velikom broju odazovu našim akcijama” – ističe Zoranovićeva.

Prethodna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Vlasenici je organizovana krajem aprila ove godine.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button