ističemonaslovnaRegija Birač

Dopremljeno brašno milićkom Crvenom krstu,podjela u ponedjeljak

Milićkom Crvenom krstu danas je dopremljeno brašno, koje je Crvenom krstu Republike Srpske donirala Vlada RS za potrebe socijalnog ugroženog stanovništva.

Sekretar OO Crvenog krsta Milići Jovana Petković kaže da je u Miliće stiglo sedam (7) tona brašna i da podjela počinje u ponedjeljak, 16.oktobra.

dopremljeno brašno - donacija Vlade RS

„Dopremljeno brašno se nalazi u objektu Sportskog centra Milići i zato molim korisnike Centra za socijalni rad i građane koji su u stanju socijalne potrebe, da dođu i preuzmu brašno. Brašno, uz ličnu kartu, mogu preuzeti radnim danima od 12:00 do 14:00 časova“ – kaže Petkovićeva.

Ona dodaje da će korisnicima koji nemaju mogućnost da dođu u Miliće i preuzmu brašno, isto dostaviti na kućnu adresu. “Želimo da što prije završimo podjelu. Između 200-250 korisnika, obično bude obuhvaćeno ovom pomoći ali mi dajemo brašno i ljudima koji imaju minimalna primanja, minimalne penzije, odnonso ako ispunjavaju uslove za to” – kaže Petkovićeva.

Korisnici dobijaju od jedne do više vreća brašna u zavisnosti od broja članova porodice.

Iz OO CK Milići zahvalili su se opštini Milići i Sportskom centru, što su im omogućili da brašno uskladište u uslovnom prostoru.

Sedam tona, odnosno 283 vreće brašna, danas su dopremljene i opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Vlasenica.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske donijela je Zaključak o donaciji 500.000 kilograma brašna za rad Crvenog krsta Republike Srpske. Vlada Republike Srpske je zadužila Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske da iz zaliha merkantilne pšenice nabavljene u postupku interventne nabavke obezbijedi 500.000 kilograma brašna za rad Crvenog krsta Republike Srpske, a radi zadovoljenja potreba lokalnog stanovništva Republike Srpske koje je u stanju socijalne potrebe.

Uz opštine iz Republike Srpske, brašno će biti obezbijeđeno i za lokalno stanovništvo opština Drvar, Glamoč, Grahovo i Bosanski Petrovac.

Donirano brašno namijenjeno je za sve građane koji imaju potrebu za ovim vidom pomoći, nevezano da li se vode na evidencijama Crvenog krsta Republike Srpske ili ne.

Brašno je isporučeno 09.oktobra iz kruga skladišta Republičke uprave civilne zaštite u Trnu. Isporuci je prisustvovao i generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button