BiHističemonaslovnaRegija Birač

Džudo klub Milići osvojio 13 medalja na turniru”Ugljevik open 2023”

DŽudo klub “Milići” osvojio je dvije zlatne, jednu srebrnu i 10 bronzanih medalja na Međunarodnom turniru “Ugljevik open 2023”. Trener ovog kluba  Milan Savić kaže da je na turniru učestvovalo 13 takmičara uzrasta od 07 do 11 godina.

džudo klub - luka lalović

“Standardno, najbolji učinak imao je Luka Lalović sa dvije zlatne medalje, a dobar rezultat su napravili Miloš Madžarević i Dušan Sarić, kao i ostali takmičari. Oni su imali teške protivnike, dali su maksimum i zasluženo osvojili medalje, ja sam zadovoljan” – kaže Savić.

Trenutno DŽudo klub “Milići” ima 25 članova i kako kaže Savić, obnovljen je  sa mlađim kategorijama.

“Klub je obnovljen sa mlađim poletarcima i poletarcima, tako da sam zadovljan. Imamo oko 25 članova, treniramo u Sportskoj dvorani u Milićima. Uslovi za treningsu dobri a Klub se finansira iz budžeta opštine Milići sa oko 4000 KM, preko Sportskog društva i sredstvima koja obezbijedimo od sponzora“ – kaže Savić.

džudo klub - medalje


U milićkom Džudo klubu planiraju da do kraja godine učestvuju na još dva-tri turnira u BiH i Srbiji a članstvo u ovom sportskom kolektivu, moguće je ostvariti tokom cijele godine – kaže Savić.

„Vršimo upis članova tokom cijele godine, a svi koji žele da treniraju džudo, mogu se upisati svakim radnim danom od 18:30 časova u Sportskoj dvorani u Milićima“ – napominje Savić.

Međunarodni džudo turnir “Ugljevik open 2023” održan je 22.oktobra u Ugljeviku, a učestvovalo je 350 takmičara iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske i Mađarske.

Turnir “Ugljevik open 2023” je organizovao Džudo klub “Rudar” u čast slavskih svečanosti opštine Ugljevik-Svete Petke Paraskeve. Turnir je otvorio načelnik Ugljevika Vasilije Perić a prisutnima se obratio i predsjednik Džudo saveza BiH Ognjen Pavlović koji je rekao da je u Ugljeviku, u prvoj godini organizacije turrnira i sam učestvovao kao takmičar.

“Turnir u  Ugljeviku ima međunarodni karakter i dugu tradiciju. Džudo klub “Rudar” je od početka u savezu Republike Srpske i BiH. Ovakvi turniri daju masovnost koja kasnije rezultira da neko od mališana ode na velika takmičenja i osvoji velike nagrade” -rekao je Pavlović a prenosi portal www.opstinaugljevik.net

On je dodao da je u razgovoru sa načelnikom Perićem dogovorio da već naredne godine Ugljevik bude domaćin Džudo prvenstva BiH.

U ime organizatora turnira Zoran Šarčević rekao je da je ovogodišnji broj takmiačara rekordan.

Iz godine u godinu je sve veći broj djece na radost svih nas Ugljevičana a posebno jer se organizuje u čast Svete Petke Paraskeve koja je zaštitnica i krsna slava neše opštine-naveo je Šarčević.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button