ističemonaslovnaRegija Birač

Grijanje na pelet instalirano u područnoj školi u Derventi

U područnom odjeljenju OŠ “Aleksa Jakšić” u Derventi, juče je zvanično pušteno u rad grijanje na pelet. Direktor OŠ “Aleksa Jakšić” Milići, Radomir Madžarević kaže da je postojeći sistem grijanja rekonstruisan, te da je investirano oko 17 000 KM.

grijanje na pelet - škola Derventa

“Grijemo prizemlje škole. Ukupno je u sistem grijanja uključeno 30 radijatora, kupljen je novi kotao. Grijanje na pelet zahtijevalo je rekonstrukciju stare mreže a sve to koštalo je oko 17 000 KM, od čega je 10 000 KM izdvojilo Ministarstvo prosvjete i kulture RS, 6000 KM Opština Milići i 1000 KM je izdvojila naša škola. Ovom investicijom riješili smo problem grijanja u Derventi. Posebno, je bitno što će sada biti topla i fiskulturna sala, kako bi djeca nesmetano mogla da rade fizičko u zimskom periodu” – kaže direktor Madžarević.

Madžarević napominje da učenici i nastavnici u područnoj školi u Deventi sada imaju kompletirane uslove za obavljanje nastave, koji su, kako ističe, na nivou Cenralne škole u Milićima.

“Počev od bim projektora, računara pa evo sada do grijanja. Već sledeće godine imamo nova ulaganja. Znate da smo sa kompanijom “Boksit” potpsali ugovor o izvođenju radova u područnim školama Derventa i Dubnica. U Derventi će biti urađena kompletna vanjska stolarija i podovi u četiri učionice. Ono što nam ostaje je da zatvorimo dio škole koji od prizemlja vodi ka spratu, kako ne bi gubili toplotu” – ističe direktor OŠ “Aleksa Jakšić” Milići Radomir Madžarević.

U prizmelju područne osnovne škole u Derventi u funkciji su tri učionice i mini sportska dvorana od 100 kvadrata, a nastavu pohađa 23 đaka od prvog do petog razreda.

Podsjećamo, prošle godine u područnoj školi “Aleksa Jakšić” u Derventi urađena je rekonstrukcija krova na objektu škole i dvorani a zamijenjenja je stolarija na dvije učionice i ulazna vrata škole. Vrijednost izvedenih radova iznosila je 57 000 KM od kojih je Ministarstvo prosvjete i kulture RS obezbijedilo 50 000 KM a preostali dio opština Milići . Radove je izvelo AD “Komunalno” Milići.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button