naslovnaRegija Birač

Maskenbal – završna aktivnost Dječije nedjelje u Milićima

Kruna obilježavanja Dječije nedjelje u Milićima bio je maskenbal ! Centrom Milićima i kroz Supač Polje, prošetala su kostimirana djeca iz OŠ “Aleksa Jakšić” Milići u društvu djece iz PU “Poletarac” Milići. Nakon šetnje, upriličen je muzičko-recitatorski program na Ljetnoj pozornici.

Đurđina Ponjarac je za ovu priliku bila Pipi Duga Čarapa. “Ona mi je lijepa, razdragana i vesela djevojčica i zato sam odlučila da izgledam kao ona” – kaže Đurđina.

Jovana Zekanović se maskirala u policajca jer joj je kaže to zanimljivo.

Helena Madžarević bila je dio hora OŠ “Aleksa Jakšić” Milići, koji je izveo pjesme “Drugarstvo” i “Među drugovima nema tajne”.

maskenbal

Mila Došić je na maskenbalu bila lutka na navijanje. “Zato što sam se dosjetila te ideje i napravila sam ključ” – kaže Mila.

Načelnik opštine Milići Marko Savić ističe da je ove godine program bio bogatiji, nego prethodnih godina.

„Kao što je i poznato, prva nedjelja oktobra je Djecija nedjelja. Ove godine, čini mi se, imali smo bogatiji program, prvenstveno zahvaljujući ljudima iz obrazovnih ustanova, koji su se zaista potrudili da svaki dan unutar ove nedjelje bude ispunjen nekom od aktivnosti. Danas je završna manifestacija, gdje imamo i maskenbal ovdje, zaista je lijepo vidjeti svu ovu djecu i njihovu radost, jer to je ono zapravo što nas sve  ispunjava i daje nam snagu da istrajemo, da radimo i da se jednostavno borimo za njih“- kaže načelnik opštine Milići Marko Savić.

Direktor OŠ “Aleksa Jakšić” Milići Radomir Madžarević napominje da je oko 60% učenika učestvovalo u obilježavanju Dječije nedjelje.

“Učestvuju svi učenici, od prvog do petog razreda, kao i učenici područnih škola iz Dervente i Dubnice. Mi smo ovih dana imali određene manifestacije, a ovo je kruna svega. Danas zajedno radimo sa obdaništem, srednjom školom i Kulturno umjetničkim društvom „Prota Matija Popivić“, što meni predstavlja zadovoljstvo i čast“ – ističe direktor Madžarević.

Dječija nedjelja ove godine je obilježena pod motom “Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujemo”.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button