BiHističemonaslovna

MI BOSPO – kampanja “Mikrokreditiranje za žensko poduzetništvo

Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO,organizacija koja je prva započela sa programom mikrokreditiranja žena u Bosni i Hercegovini s ponosom objavljuje da se priključila kampanji Mudro do kredita 2023 “Mikrokreditiranje za žensko poduzetništvo” koju će provoditi na lokalnom nivou. Ovu kampanju organizuje Microfinance Center (MFC)zajedno sa svojim članicama, sa namjerom da promovišu prakse odgovornog finansiranja, istandarde zaštite klijenata u oviru mikrokreditnog sektora.

Deveto izdanje kampanje Mudro do kredita ističe važnost osnaživanja žena poduzetnica I njegovanja kulture odgovornog pozajmiljivanja. MI-BOSPO-u je veoma drago što je dijelom ove važne inicijative koja se poistovjećuje sa našom predanošću dobrobiti klijenata i njihovom finanasijskom osnaživanju.

Kada je u pitanju promocija kampanje na lokalnom nivou, MI-BOSPO će promovisati principe odgovornog zaduživanja kroz razgovore sa klijentima u kojima će ih educirati i navoditi prednosti, dijeljenjem edukativnih materijala, objave na društvenim mrežama. Odgovorno finansiranje je naš princip, i mi to radimo svakodnevno, a u ovom mjesecu posvećujemo posebnu pažnju ovom segmentu.

Učešćem u kampanji MI-BOSPO pokazuje svoju predanost odgovornom kreditiranju i brizi o klijentima.Smatramo da odgovorna praksa pozajmljivanja ne samo da štiti klijentee, već i doprinosi imidžu sektora generalno. Kao učesnici, predani smo predstavljanju naše organizacije kao pouzdanog i odgovornog kreditora.

„Iznimno nam je drago što smo dio ove kampanje koja se poistovjećuje sa našim osnovnim vrijednostima promocije finansijske uključenosti i odgovornog finansiranja“, izjavio je Safet Husić, direktor Mikrokreditne fondacije MI-BOSPO. Radujemo se značajnom doprinosu mikrokreditnom sektoru i osnaživanju poduzetnica u našoj zajednici.“

Katarzyna Pawlak, izvršni direktor MFC, izrazila je svoje oduševljenje, „Zadovoljstvo nam je što MI-BOSPO učestvuje u kampanji “Mudro do kredita”. Njihova predanost odgovornom kreditiranju i finansijskoj uključenosti čini ih važnim saveznikom u našoj misiji. U ovim izazovnim vremenima saradnja je neophodna, a zajedno sa MI-BOSPO-om možemo ostvariti značajniji uticaj na promociju prakse odgovornog zaduživanja.“

MI-BOSPO podstiče druge organizacije da nam se pridruže u podršci i promovisanju prakse odgovornog zaduživanja. Zajedno možemo smanjiti jaz u finansijskoj pismenosti i osnažiti pojedince i poduzeća da donose prave finansijske odluke. Radeći zajedno, želimo ojačati temelje odgovornog pozajmljivanja i zaduživanja unutar naše zajednice i izvan nje.Pridružite nam se u ovom važnom nastojanju da osiguramo svjetliju i finansijski sigurniju budućnost za sve.

-KRAJ-

Za više infromacija, molim Vas kontaktirajteMarizela Škahić na 062 346 092 ili mskahic@mi-bospo.org

O MKF MI-BOSPO:

Pružamo vrhunske finansijske usluge klijentima, posebno ženama jer vjerujemo da je osnažena žena stub porodice i društva. Kao društveno odgovorna organizacija podstičemo poduzetništvo, smanjujemo nezaposlenost, doprinosimo razvoju društvene zajednice i zaštiti okoliša.

O Microfinance Centre (MFC):

Mreža za socijalno finansiranje koja promoviše pravednost, inkluziju, jednakost i odgovornu uslugu. MFC okuplja više od 120 organizacija iz 36 zemalja Evrope i Srednje Azije, koje zajedno pružaju usluge odgovornog mikrofinansiranja prema gotovo 2.000.000 klijenata s niskim prihodima.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button