ističemonaslovnaRegija Birač

Mobilna ambulanta u Kaldrmici

U okviru projekta Mobilna ambulanta, danas su obavljeni besplatni preventivni pregledi za mještane u naselju Кaldrmica, opština Milići. Pregledi su uključivali mjerenje pritiska i šećera u krvi, te konsultacije.

Predsjedniku MZ Skugrići – Rovaši Halidu Dediću pregled je pokazao da je zdrav a kako kaže tako se i osjeća. “Ovaj pregled mi znači puno kao pojedincu ali i svim građanima. Кao predsjednik mjesne zajednice, upoznat sam sa finansijskim stanjem mještana i znam da oni ne mogu obaviti preglede dalje, jer to iziskuje dodatna finansijska sredstva. Ovaj pregled nam dođe kao jedan vid pomoći” – izjavio je nakon pregleda Dedić.

mobilna ambulanta - kaldrmica


Nakon 66 godina na zdravstveni pregled iz Skugrića je došla Hatuna Hasanović.

“Jako su prijatni. Šećer mi je malo povišen a sve ostalo je dobro. Ovakav tip akcija podržavam uvijek i hvala im što su došli” – izjavila je Hasanović.

mobilna ambulanta - kaldrmica


Cilj ove akcije jeste povećanje dostupnosti primarne zdravstvene zaštite u onim sredinama, gdje nema ambulante. Preglede je obavila doktor porodične medicine i direktor doma zdravlja „Sveti Nikola” Milići, Tanja Sušić.

Besplatni preventivni pregledi, do sada su obavljeni u Derventi, Rajićima i Novoj Kasabi a aktivnost Mobilna ambulanta biće nastavljena i u narednom periodu.

Svrha preventivnih pregleda je sprečavanje bolesti, odnosno otkrivanje eventualnog oboljenja u najranijoj fazi, kada još nema simptoma i kada su najveće mogućnosti za izlječenje.Preventivni pregledi igraju ključnu ulogu i zato bi trebali bar jednom godišnje obaviti preventivni ljekarski pregled kod izabranog ljekara opšte medicine.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button