naslovnaRegija Birač

Muzičko-poetsko veče za Dječiju nedjelju u vlaseničkom SŠC-u

Pod nazivom “Samo djela ljubavi ostaju”, u SŠC “Milorad Vlačić” u Vlasenici, prošle sedmice je upriličeno muzičko-poetsko veče, na kome su učenici pokazali svoje talente u recitovanju, pjevanju i sviranju različitih instrumenata.

muzičko-potesko - sšc Vlasenica

Gorana Maksimović, članica benda “Legende” kaže da se muzikom počela baviti spontano. “Mi u bendu se međusobno poznajemo ali smo se zbližili na rok školi, koju su organizovali Prijatelji Srebrenice. Bend smo formirali zbog održavanja upravo ove večeri ali ćemo nastaviti da sviramo i hvala Vam na pozivu. Najviše stvaramo ex-yu i rok muziku ali se tu nađe i neka balada, sve u zavisnosti od raspoloženja” – kaže Gorana, koja je uz Radu Pantić, Anastasiju Radić, Kristinu Pelemiš i Jovana Došića čini bend “Legende”

muzičko-poetsko - sšc

Helena Stevanović, učenica trećeg razreda Gimnazije kaže da je zahvala SŠC-u što organizuje ovakve manifestacije, koje daju priliku talentovnim mladim ljudima da se izraze.”Veoma sam se radovala ovoj manifestaciji, spremali smo se i što je najvažnije upoznala sam nove drugare i njihove talente” – kaže Helena.

Potesko-muzičko veče koje su osmislile profesorice srpskog jezika i književnosti Suzana Stanković i Tatjana Golijanin, u potpunosti je opravdalo svoj naziv i dokaz da zaista “Samo djela ljubavi ostaju”.

“Tu su bili divni recitatori Natalija Sušić, Helena Stevanović,Marina Deurić. Anđela Prhić je govorila svoje stihove koje je sam napisala. Sve su nas očarale Hristijana i Isidora , svojim milozvučnim glasovima. Sara Pajić je na harmonici izvela nekoliko pjesama dok je školski rok-bend “Legende” napravio jedan pravi mali rok koncert. Zahvalne smo direktoru našeg Centra Pajisiji Petroviću koji je podržao našu ideju, ali i svim našim đacima, profesorima i građanima Vlasenice, koji su izdvojili svoje vrijeme i došli da podrže naše učenike.” – kaže profesorica srpskog jezika i književnosti Tatjana Golijanin.

muzičko-poetsko

Muzičko-poetsko veče, je samo jedna od aktivnosti koja je u SŠC “Milorad Vlačić” Vlasenica realizovana tokom ovogodišnje Nedjelje djeteta čiji je slogan “Drugarstvo čuvajmo,ljubav njegujemo”.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button