naslovnaRegija Birač

Narukvice prijateljstva -jedna od aktivnosti povodom Dječije nedjelje

Djeca iz predškolske ustanove “Poletarac” Milići, ugostili su drugare iz OŠ “Aleksa Jakšić” Milići u okviru obilježavanja Dječije nedjelje. Oni su zajedno sa učenicima prvog razreda milićke škole, pravili narukvice prijateljstva.

narukvice prijateljstva - poletarac

Petogodišnja Sofija kaže da joj je baš drago što se druže sa drugarima iz škole. „Pokloniću narukvicu mojoj drugarici“ – kaže Sofija.

Jovan Bačić je donedavno pohađao vrtić a sada je đak prvak. Kaže da mu je pravljenje narukvice prijateljstva bilo zanimljivo a svoju će pokloniti sestri. „Danas smo posjetili vrtić i pravili narukvice a ja ću svoju da poklonim sestri“ – kaže Jovan.

U aktivnost pravljenja narukvica prijateljstva bilo je uključeno oko 100 djece – potvrđuje direktorica PU “Poletarac” Milići Ljubinka Savić.

„U ovoj aktivnosti učestvuje naša najstarija i srednja vrtićka grupa, to je oko 50 djece i došlo je oko 45 prvačića” – kaže direktorica Savić.

narukvice prijateljstva

Osim što su se družili sa prvačićima, Poletarci su posjetili SŠC “Milutin Milanković”, i sa srednjoškolcima uradili “plakat prijateljstva”.

“Nas 50 je došlo da se družimo da zajedno stvarimo. Izrađujemo “ručice”, koje ćemo nalijepiti na zajednički pano” – kaže vaspitačica Jadranka Sušić.

Nevena Mirović, maturantkinja Gimnazije, kaže da je ovo još jedna u nizu radionica koje SŠC “Milutin Milanković” organizuje u okviru Dječije nedjelje.

“Mislim da je ovo jako važno za njih, da se družimo, povezujemo… Želim da u duhu Dječije nedjelje kažem, da svi treba da se vole i da je drugarstvo i ljubav najvažnija” – kaže Nevena.

“Poletarci” su nakon druženja imali samo lijepe riječi za svoje “starije” drugare.

Valerija ima pet godina i kaže da planira, kada bude upisivala srednju školu, da se školuje u milićkom srednjoškolskom centru.

Andrea i Dušica, sa kojima smo takođe razgovarali, objasnile su da su oduševljene zajedničkom radionicom.

Poletarci su u okviru Dječije nedjelje posjetili i Narodnu biblioteku gdje su dobili i besplatne članske kartice a poslednjeg dana obilježavanja Dječije nedjelje, nastupili su na ljetnjoj pozornici u okviru zajedničke, završne manifestacije u kojoj su osim njih, učestvovali učenici OŠ “Aleksa Jakšić” Milići dok su za vođenje programa bili zaduženi učenici SŠC “Milutin Milanković” Milići.

Dječija nedjelja, ove godine je obilježena od 02. do 08. oktobra, pod sloganom “Drugarstvo čuvajmo,ljubav njegujemo”.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button