ističemonaslovnaRegija Birač

Opština Vlasenica uz podršku USAID-a raspisala Javni poziv za podršku razvoju biznisa marginalizovanih grupa žena i pripadnika drugih marginalizovanih grupa

Opština Vlasenica raspisuje Javni poziv u okviru implementacije USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE) na području opštine Vlasenica kao partnerske jedinice lokalne samouprave. Javni poziv ce raspisuje na temelju Preduzetničkog fonda za marginalizovane grupe žena i pripadnike drugih marginalizovanih grupa, nastalog udruženim sredstvima Opštine Vlasenica i USAID/INSPIRE-a.

Na konkursu mogu učestvovati zainteresirani aplikanti, pojedinačno ili u grupi, koji se u momentu podnošenja prijave ne mogu okarakterisati kao preduzetnici odnosno vlasnici registriranog biznisa i nisu to nikada bili. Prijave mogu podnijeti punoljetne osobe, s prebivalištem na području opštine Vlasenica, koje imaju poslovnu ideju i žele je realizovati kroz započinjanje vlastitog poslovnog poduhvata na području opštine Vlasenica.

Javni poziv se raspisuje za podršku razvoju biznisa marginalizovanih grupa žena i pripadnika drugih marginalizovanih grupa i to:

-žrtve nasilja,
-nezaposlene osobe do 35 godina,
-samohrani roditelji,
-dugoročno nezaposleni ne uzimajući u obzir godine starosti,
-osobe sa invaliditetom ili s djetetom sa invaliditetom,
-osobe iz rualnih sredina, te
-osobe koje su na neki drugi način marginalizovane.

Očekuje se i ohrabruje prijavljivanje i učešće timova u kojima je oko jedne poslovne ideje okupljeno više osoba. Šansa da poslovni plan bude realizovan, uz saglasnost podnosioca plana (u slučaju da podnosilac plana ne odluči ući u realizaciju poslovnog plana), veća je ukoliko biznis plan bude imao sve relevantne i realne pokazatelje uspješnosti. Jedan tim, odnosno samostalni podnosilac, može prijaviti više poslovnih planova. Ista osoba ne može biti član dva tima, niti istovremeno prijaviti ideju kao samostalni podnosilac i biti član jednog tima.

Iznos traženih sredstava po prijavi ne može biti manji od 10.000,00 КM, niti veći od 12.000,00 КM.

Cijeli tekst javnog poziva sa uslovima za dobijanje podsticaja je objavljen na veb stranici www.opstinavlasenica.org i oglasnoj tabli Opštine, a isti ostaje otvoren do 13.11.2023. godine.

Za sve dodatne informacije kontakt telefon je 056 490 085.

Prijavni obrazac preuzmite na linku ispod :

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button