ističemonaslovnaRegija Birač

Podjela brašna završena – iz OO CK Milići najavljuju novu donaciju

Podjela brašna, koju je u ponedjeljak započela opštinska organizacija Crvenog krsta Milići završena je.

Sekretar OO CK Milići Jovana Petković kaže da je brašno dobilo oko 130 domaćinstava u stanju socijalne potrebe i dodaje da se očekuje nova donacija brašna, koje će biti podijeljeno korisnicima koji nisu bili obuhvaćeni u ovom krugu podjele.

„Osim korisnicima Centra za socijalni rad, brašno smo dijelili i penzionerima koji primaju najnižu penziju i građanima koji su iskazali potrebu za brašnom“ – kaže Petkovićeva.

Podsjećamo OO CK Milići u petak je dopremljeno sedam (7) tona brašna koje je Crvenom krstu RS donirala Vlada RS za potrebe socijalno ugroženog stanovništva.

Podjela brašna je počela u ponedjeljak (16.10.) i vršila se u prostoru Sportskog centra u Milićima.

O narednoj podjeli brašna građani će biti informisani putem lokalnih radio stanica.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske donijela je Zaključak o donaciji 500.000 kilograma brašna za rad Crvenog krsta Republike Srpske. Vlada Republike Srpske je zadužila Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske da iz zaliha merkantilne pšenice nabavljene u postupku interventne nabavke obezbijedi 500.000 kilograma brašna za rad Crvenog krsta Republike Srpske, a radi zadovoljenja potreba lokalnog stanovništva Republike Srpske koje je u stanju socijalne potrebe.

Uz opštine iz Republike Srpske, brašno će biti obezbijeđeno i za lokalno stanovništvo opština Drvar, Glamoč, Grahovo i Bosanski Petrovac.

Donirano brašno namijenjeno je za sve građane koji imaju potrebu za ovim vidom pomoći, nevezano da li se vode na evidencijama Crvenog krsta Republike Srpske ili ne.

Brašno je isporučeno 09.oktobra iz kruga skladišta Republičke uprave civilne zaštite u Trnu. Isporuci je prisustvovao i generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button