ističemonaslovnaRegija Birač

Prijem za porodice poginulih radnika “Alumine”

U kompaniji “Alumina” danas je, povodom 6. oktobra – Dana Fabrike, organizovan prijem za porodice poginulih radnika u proteklom ratu. Prijem za 36 porodica poginulih radnika, počeo je obraćanjem nadležnih a obratili su se predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ Zoran Stevanović  i predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva Aleksandar Sejmenović.

prijem - stevanović

Stevanović je poželio dobrodošlicu porodicama poginulih radnika i dodao da kompanija nastavlja da se razvija, te da će uvijek biti uz porodice svojih poginulih radnika.

-Trudićemo se i tražiti načina da izađemo u susret našim porodicama, da im pomognemo kroz razne vidove od zapošljavanja do pružanja materijalne pomoći – rekao je Stevanović, te naglasio da je upravo danas, tokom razgovora sa porodicama poginulih radnika, saznao da ima još jedan mladi nezaposleni član i menadžment će se pobrinuti da se pitanje njegovog zapošljavanja riješi u toku ovog mjeseca.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ je istakao  da će menadžment kompanije uvijek biti na usluzi porodicama svojih poginulih radnika i dokle god bude ova fabrika postojala i radila, porodice poginulih radnika neće biti zaboravljene.

-Naša je obaveza da i zbog ljudi koji su dali svoje živote iz fabrike, ali i njihovih porodica,   nastavimo dalje našim cartanim razvojnim putem. Mislim da ćemo u tom uspjeti i da će „Alumina“ nastaviti da brine o svim građanima našeg grada i okruženja, a naročito o članovima porodica poginulih radnika –istakao je Stevanović, i istovremeno izrazio zahvalnost Sindikatu fabrike na podršci u organizaciji današnjeg prijema porodica poginulih radnika.

Predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva Aleksandar Sejmenović je rekao da je prijem za porodice poginulih radnika u ovoj fabrici tradicija i samo jedan od načina da se pokaže da kolektiv nikada neće zaboraviti svoje poginule radnike i njihove porodice.

-Poginuli radnici zaslužuju posebno poštovanje, jer su položili živote za Republiku Srpsku, svoj narod i ovu fabriku –  istakao je Sejmenović.

Uporedo sa novim proizvodima i novim tržištima, naglasio je Sejmenović,  učvršćuju se i temelji na kojima počiva ova kompanija, a time je i budućnost svih koji na bilo koji način zavise od nje, sigurnija i stabilnija.

-Mislim da idemo u dobrom pravcu, svakodnevno se radi na osvajanju novih proizvoda i novih tržišta. Svima je u interesu da imamo jaku i snažnu „Aluminu“ – poručio je Sejmenović.

Porodice poginulih radnika sa predstavnicima sindikata i uprave kompanije, prislužili su svijeće i položili cvijeće na spomen-obilježje u krugu fabrike.

Pomen poginulim radnicima služio je Dragan Negić, sveštenik crkve Sveta velikomučenica Marina  iz Čelopeka, a ovom događaju prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave grada Zvornika i nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata. 

U fabričkom restoranu organizovan je zajednički ručak, dok je porodicama poginulih radnika uručen  novčani poklon od po 250 KM.

(Služba za odnose sa javnošću „Alumine“)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button