ističemonaslovnaRepublika SrpskaVijesti

U Zvorniku počela naplata parkinga u krugu bolnice

Počela je naplata parkinga u krugu zvorničke bolnice.

1 sat parkiranja – 1 KM

Dnevna karta – 10 KM

Prvih 15 minuta zadržavanja se ne plaća.

Na ulazu u parking zonu bolnice uzima se kartica, koja se čuva do izlaska. Sa karticom, prije napuštanja parkinga, odlazi se do radnika obezbjeđenja (šalter glavnog ulaza u bolnicu) koji očitava karticu na osnovu čega plaćate parking. Izgubljena kartica koja očitava vremenski period boravka na parkingu naplaćuje se 10 KM, saopšteno je iz Bolnice.

Oslobođeni plaćanja parkinga u bolničkom krugu su službena vozila institucija Republike Srpske (službeni dolasci: Hitne pomoći, Domovi zdravlja, Bolnice, službeni dolasci policijskih službenika, službeni dolasci vatrogasnih jedinica i drugi). Besplatan parking imaju i ratni vojni invalidi, koji uz važeću potvrdu o statusu RVI i dokazu o ostvarivanju zdravstvene zaštite u bolnici Zvornik.

Iz Bolnice je saopšteno da su se odlučili na ovaj korak jer su pojedina vozila ostavljana parkirana na bolničkom parkingu mjesecima, i da su se zbog istog stvarale gužve, a pacijentima onemogućen prilaz ustanovi. Kako bismo smanjili gužvu na ulazu u bolnicu i pacijentima obezbijedili dovoljno mjesta, rukovodstvo ustanove donijelo je odluku o postavljanju rampi i regulisanju parkinga u krugu bolnice.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button