ističemonaslovnaRegija Birač

Volonterke i sekretar OO CK Milići posjetile vrtić Poletarac

Djeca starije vrtićke grupe  PU „Poletarac“ Milići danas se družili sa volonterkama i sekretarom opštinske organizacije Crvenog krsta Milići. Volonterke Vedrana Erić i Aleksandra Džuović, su zajedno sa sekretarom OO CK Milići Jovanom Petković, posjetile milićko obdanište i najstarijoj vrtićkoj grupi, objasnile šta je Crveni krst, čime se bavi i koje aktivnosti provodi. Aktivnosti je prisustvovalo 28 od 33 upisane djece u starijoj vrtićkoj grupi.

volonterke - OO CK Milići

“Došli su nam u goste drugari iz Crvenog krsta i radili smo gusjenicu sreće” – objašnjava nam petogodišnja Janja.

NJenom drugu Davidu omiljena boja je crvena ali je gusjenicu obojio u zeleno.

Sekretar OO CK Milići Jovana Petković kaže da je današanja posjeta planirana kao aktivnost tokom Dječije nedjelje ali da je sticajem okolnosti realizovana danas.

“Nismo stigli da posjetimo vrtić tokom prošle sedmice a htjeli smo svakako da se družimo s njima i evo to smo učinili danas. Donijeli smo im “gusjenice sreće” da boje a za njih smo pripremili i voće i slatkiše. Naše volonterke Aleksandra i Vedrana sa njima su razgovarale o tome šta je Crveni krst, čime se bavi, pričale su im zanimljive priče, shodno njihovom uzrastu” – kaže Petkovićeva.

volonterke - OO CK Milići

Ona napominje da je prošle sedmice na adresu milićkog Crvenog krsta stigla i donacija Crvenog krsta Republike Srpske, odnosno kompanije LC Waikiki BiH u vidu odjeće i dodaje da će ova pomoć uskoro biti dodijeljena stanovništvu u stanju soijalne potrebe.

“Pet paketa odjeće je stiglo na našu adresu i u saradnji sa Centrom za socijalni rad, to ćemo podijeliti najugroženijim kategorijama. Do kraja mjeseca očekujemo i brašno da nam stigne pa da počnemo podjelu. Građani će o svemu na vrijeme biti obaviješteni” – kaže sekretar opštinske organizaciije Crvenog krsta Milići Jovana Petković.

Petkovićeva je pozvala sve srednjoškolce koji žele da budu dio Cvenog krsta da dođu u organizaciju i da se prijave za volontiranje.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button