ističemonaslovnaRegija Birač

Asfaltirano više od 2,5km puteva u opštini Milići

Na području opštine Milići u proteklom periodu je asfaltirano nešto više od 2,5 km puteva  za šta je izdvojeno oko 420 000 KM. Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da se radi o dionicama koje su bile izuzetno zahtjevne za uređenje i dodaje da je sada omogućena bezbjednija i brža putna komunikacija građanima.

„Ono što treba istaći je, da je obim investicija u ovoj godini na istorijskom nivou. Mi dolazimo do zbira negdje oko 15 000 000 KM što višestruko nadilazi naš budžet. Veliki broj investicija se realizuje zahvaljujući planskom radu i podršci institucija RS, FBiH i drugih nivoa vlasti ali i međunardnih organizacija, što nam omogućava da kreiramo sve ono što je građanima potrebno. Ono što bih takođe rekao, nemoguće je imati “čarobni štapić” i odjednom riješiti sve porbleme i zahtjeve ali se trudimo da selektujemo one projekte koji imaju ili veći broj korisnika ili su, kada je puta komunikacija u pitanju, teže za održavanje” – ističe Savić.

“Taksativno mogu da kaže da je asfaltirano 300 m dionice puta za Đurđeviće, vrijednost je oko 45 000KM. To je bila jedna zahtjevna dionica i sada je građanima omogućeno lakše saobraćanje. Takođe, asfaltirano je 500 m dionice puta za Vrtoče, čime je riješena još jedna kritična krivina i praktično nam ostaje još 300-400 m da asfaltiramo do platoa i planom investicija za narednu godinu smo predvidjeli da riješimo i taj dio puta. Vrijednost urađenih radova je 72 000 KM. I prema selu Gradina asfaltirano je 560 m, vrijednost tih radova je 80 000 KM. Asfaltirano je i 1000 m prema Božićima, takođe veliki uspn puno krivina i serpentina ali evo urađeno je i tu je uloženo 146 000 KM. Asfaltirano je i 200 m puta prema Bešićima, vrijednost tih radova je 20 000 KM” – kaže načelnik Savić.

U proteklom periodu uređena je i ulica iznad školskog igrališta i asfaltiran krak ulice Petra Petrovića NJegoša. “Asfaltiranjem ulice iznad školskog dvorišta uređen je prilaz učiteljskim stanovima. Riješene su oborinske vode i drugi predviđeni radovi a to je koštalo 45 000 KM. Što se tiče ulice Petra Petrovića NJegoša, tu je asfaltirano nekih 60 m a izdvojeno je 11 000 KM” – ističe Savić.

O navedenim projektima, načelnik Savić je upoznao odbornike na osamnaestoj redovnoj sjednici SO Milići.

Odbornici su usvojili nacrtne forme Rebalansa Budžeta za 2023. godinu, Budžeta za 2024. godinu i Plana investicija za narednu godinu, te Program rada Skupštine opštine.

“Kada je riječ o Nacrtu rebalansa mi imamo nominalno uvećanje za negdje oko 2 200 000 KM postojećeg Budžeta, tako da je novi budžetski okvir definisan na oko 9 718 000 KM. Za sledeću godinu Nacrt Budžeta je planiran u iznosu 8 174 000 KM osnovnih sredstava ali u nominalnoj vrijednosti s obziorm da imamo kreditno zaduženje vezano za prečistač voda, on iznosi 11 200 000 KM” – pojasnio je načelnik opštine Milići Marko Savić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button