ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija Birač

Biblioteka : Knjižni fond bogatiji za 98 naslova – Majić najčitaniji

Narodna biblioteka u Milićima bogatija je za 98 naslova. Bibliotekarka Biljana Pajić kaže da su knjige kupljene na Međunarodnom sajmu knjiga koji je krajem oktobra održan u Beogradu.

biblioteka - Biljana Pajić

” Iako smo bili u škripcu sa vremenom jer smo imali samo dva sata na raspolaganju – išli smo sa učenicima i profesorima Srednjoškolskog centra (SŠC) “Milutin Milanković“ iz Milića, uspjeli smo da za našu čitalačku publiku nabavimo najaktulnije naslove. Nabavili smo oko 98 knjiga, od čega je 95 novih naslova, većinom beletristika. Trudimo se da budemo aktuelni i gledajući sve rang liste čitanja, moje je mišljenje da ne zaostajemo ni za jednom “velikom” biblitekom. Na području naše matičnosti mi smo trenutno najaktuelniji, u smislu najnovijih naslova. Vjerujemo da je to i razlog zašto imamo veliki broj čitalaca u odnosu na broj stanovnika. Aktuelnim naslovima, želimo da nadomjestimo, nedostatak drugih sadržaja koje ne možemo da realizujemo zbog ograničenog prostora Biblioteke” – kaže Pajićeva i od aktulenih, novih izdanja,preporučuje Miodraga Majića “Rudnik” te “Slučaj Vinča” dr Gorana Milašinovića.

“Drago mi je da su domaći autori u Biblioteci najaktuelniji, što odavno nije bilo. Roman “Rudnik” je za vrlo kratko vrijeme doživio svoje 21.izdanje, i na HBO se emituje serija. Naravno, tu je knjiga “Slučaj Vinča” dr Gorana Milašinovića, koja govori o našim naučnicima, koji su se izvukli od radioaktivnog zračenja. Preporučujem svima da prvo pročitaju knjigu, pa tek onda da pogledaju film “Čuvari formule”, jer knjiga vam daje slobodu da zamislite likove,scene…” – poručuje bibliotekarka u Narodnoj biblioteci Milići Biljana Pajić.

Milićka Biblioteka broji više od 400 članova, kojima je na raspolaganju knjižni fond od oko 26 000 naslova.

Roman „Slučaj Vinča“ doktora medicinskih nauka i pisca Gorana Milašinovića,objavljen u izadanju Lagune, nije novo izdanje jer je izašao još prije šest godina, ali je film Dragana Bjelogrlića iznova skrenuo pažnju na nju.

Roman “Rudnik” autora Miodraga Majića već samim naslovom intrigira čitaoce i navodi ih, kako kaže, pisac na pogrešan zaključak da je riječ o takozvanom Crnom majdanu, dok je riječ zapravo o njima samima. Rudnik kao takav, barem kada je o ovom djelu reč, upotrebljen je kao metafora koja se odnosi na kopanje u našu unutrašnjost, koja kako kaže pisac, katkad zna da se obruši na nas same.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button