ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Bolnica Zvornik: Učenici posjetili laboratoriju povodom Međunarodnog dana laboratorijske medicine

Povodom Međunarodnog dana laboratorijske medicine danas su zvorničku Bolnicu posjetili maturanti Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Zvornik.

Učenicima su demonstrirane laboratorijske tehnike koje se koriste svakodnevno u radu laboratorije, aparati za dijagnostiku u laboratoriji, a i sami posjetioci imali su priliku da se oprobaju u laboratorijskom radu.

Aleksandar Babić – glavni laboratorijski tehničar i Nedeljko Sekulić – odgovorni laboratorijski tehničar, strukovni medicinsko laboratorijski tehnolozi,  učenicima su pojasnili pojedinosti oko uzorkovanja i vađenja krvi, principe rada u laboratoriji, prednosti i ljepote posla, a imali su i priliku pod mikroskopom vidjeti određene ćelije.

U cilju približavanja rada  magistara laboratorisjke biohemije, specijalista laboratorijske biohemije, laboratorijskih tehničara i kompletnog osoblja Službe laboratorije u oblasti hematologije, biohemije i imunologije  JZU Bolnica Zvornik priključila se akciji obilježavanja navedenog dana, po principu Otvorenih vrata.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button