ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Bolnička apoteka u Zvorniku- neprimjetna, ali ključna!

Bolnička apoteka je ključna komponenta zdravstvene ustanove koja pruža farmaceutsku podršku pacijentima, medicinskom osoblju i drugim zdravstvenim radnicima u bolnici. Njena uloga je od suštinskog značaja u obezbjeđivanju sigurne, efikasne i odgovarajuće upotrebe lijekova u bolničkom okruženju.
Bolnička apoteka JZU Bolnice Zvornik apoteka je zatvorenog tipa, namijenjena je primarno za potrebe farmakoterapijskih potražnji bolničkih odjeljenja i službi i broji četiri zaposlena radnika.


Načelnik Bolničke apoteke je magistar farmacije specijalista Ana Novaković Džinić.
U sklopu službe zaposlene su i Dobrinka Stevanović magistar farmacije, Vera Cvjetinović odgovorni farmaceutski tehničar i Snježana Pelemiš farmaceutski tehničar.

Farmaceuti u bolničkoj apoteci često sarađuju sa ljekarima kako bi osigurali optimalnu terapiju za svakog pacijenta. To uključuje praćenje interakcija lijekova, nuspojava te prilagođavanje doziranja prema specifičnim potrebama pacijenta.
Bolnička apoteka je odgovorna za održavanje adekvatnog nivoa zaliha lijekova neophodnih za liječenje pacijenata unutar bolničkog sistema, takođe medicinskih potrepština i opreme, kako bi osigurale neprekidnost i snabdjevenost lijekovima kompletne bolnice.

Rad bolničke apoteke ima ključnu ulogu u osiguravanju bezbijednosti, efikasnosti i optimalne upotrebe lijekova u bolničkom okruženju. Kroz saradnju sa medicinskim osobljem, farmaceuti doprinose integrisanom pristupu zdravstvenoj njezi, osiguravajući da pacijenti dobiju najbolju moguću terapiju.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button