ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Čekamo odgovor Statutarne komisije BORS : kažu u Boračkoj organizaciji Milići

Da li će izbori u opštinskoj Boračkoj organizaciji Milići biti ponovljeni u svim mjesnim odborima ili onim u kojima nisu održani, odluku će donijeti Statutarna komisija Boračke organizacije RS – potvrdio je predsjednik Boračke organizacije opštine Milići Dragutin Đuričić.

Đuričić pojašnjava da izbori po mjesnim odborima (MO) a samim tim i u opštinskoj Boračkoj organizaciji Milići nisu okončani jer grupa boraca, koji nemaju status člana Boračke organizacije, želi da uđe u organe opštinske Boračke organizacije.Dodaje da borci koji nisu članovi Boračke organizacije, nemaju legitimno pravo da odlučuju.

“Član 15. jasno definiše da u izborima mogu učestvovati članovi BORS-a koji su pravo i dužnost člana stekli do 31.12.2022.godine. Pravo učešća na izborima nemaju lica koja su istovremeno i članovi drugih organizacija ili udruženja koja okupljaju boračke kategorije, osim članova organizacija i udruženja koja su kolektivni članovi gradskih/opštinskih boračkih organizacija i Boračke organizacije RS. Međutim, i pored što im je predočeno da ne mogu učestvovati u radu, ovdje su na pojedinim izborima za članove MO prisustvovali i članovi organizacije RVI. Pojedini borci su mislili da ako se kategorišu i dobiju status borca da su automatski i članovi boračke, ali nije tako” – objašnjava Đuričić.

Đuričić naovodi da su se u vezi novonastale situacije obratili republičkoj Boračkoj organizaciji, odnosno Statutarnoj komisiji BORS-a, koja će dati svoje mišljenje.

“Obratili smo se Boračkoj organizaciji Republike Srpske, tj. Statutarnoj komisiji i očekujem odgovor. Razgovarao sam i sa rukovodstvom BORS-a, sa predsjednikom Ostojićem koji mi je sugerisao da se samo pridržavam Statuta.On je potvrdio da ćemo odgovor dobiti čim budu formirani organi BORS-a, s obzirom da su nedavno na nivou BORS-a održani izbori. Mi imamo i Sud časti gdje, bez obzira na status borca, ako imate nešto iza sebe što ne dolikuje srpskom borcu ili se radi i djeluje van Statuta Boračke organizacije, ne može se ući u članstvo Boračke organizacije RS. Šta će nam sugerisati iz Boračke organizacije RS, odnosno Statutarna komicija, da li da ponovimo izbore u MO gdje nisu izbori završeni ili ćemo u kompletu ponoviti izbore ostaje da vidimo” – ističe Đuričić i navodi da je razrješenje situacije zatražila i grupa boraca, članova Boračke organizacije opštine Milići (MO Milići), koja je poslala dopis Boračkoj organizaciji RS.

Podsjećamo izbori za mjesne odbore u Boračkoj organizaciji opštine Milići, bili su raspisani 27.septembra ove godine. Obavještenje o izbornom procesu objavljeno je u programu naše radio stanice kao i na mjestima za oglašavanje po MO.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button