ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Danas hladno i suvo vrijeme, oprez zbog poledice

Na većini puteva u RS saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Upozoravamo na poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na opasnost od odrona.  Vozačima savjetujemo da voze  oprezno, vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Što se vremena tiče danas će biti hladno, ali uglavnom suvo vrijeme, s tim što će se smjenjivati sunčani i oblačni periodi. Minimalna temperatura vazduha biće od minus tri na zapadu do tri stepena, na jugu do šest, u višim predjelima od minus sedam, a maksimalna od dva do šest, na jugu do 11, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.

Podsjećamo da će zbog radova, doći do izmjene režima saobraćaja postavljanjem saobraćajne signalizacije na magistralnom putu M-I 115, dionica Vlasenica-Han Pijesak 1, a koji će trajati do 15.12.2023.

Na magistralnom putu M-I 115, dionica Han Pijesak 1-Han Pijesak 2 i dionica Han Pijesak 2-Sokolac u toku su radovi na rehabilitaciji puta te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju. Radovi će trajati do 31.12.2023. godine.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavijestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti”, 066/823-000. Zbog velikog broja poziva na broj 1285, informacije o stanju na putevima i pomoć na putu u Republici Srpskoj možete dobiti i na broj 066/823-000 ili putem internet stranice.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button