ističemonaslovnaRegija Birač

Istočna alternativa : Šmit što prije da ode iz Repubike Srpske

Lijepljenjem plakata sa natpisom “Uhapsiti okupatora” Udruženje građana “Istočna alternativa” iz Bratunca, poslalo je danas poruku, Visokom predstavniku u BiH, kojeg Republika Srpske ne priznaje, Kristijanu Šmitu, da treba da ode iz Republike Srpske.

“Danas, sa istoka Republike Srpske –Srebrenice,Bratunca i Milića lijepljenjem ovih plakata, šaljemo poruku samozvanom Visokom predstavniku, koji djeluje u okupacionom slmislu, da što prije ode iz Republike Srpske.Želimo da pozovemo i domaće i međunarodne institucije da ga uhapse i protjeraju jer njegovo djelovanje i boravak na ovim prostorima može dovesti do veće nestabilnosti” – izjavio je u Milićima predsjednik UG “Istočna alternativa” Bratunac Vojin Pavlović.

Pavlović je naglasio da Udruženje građana “Istočna alternativa” želi mir i jaku Republiku Srpsku, te da podržava institucije Republike Srpske i sve ono za šta se zalaže predsjednik Republike Srpske. “Mi smo malo radikalniji u toj borbi ali podržavamo ideju da Republika Srpska bude samostalna i da se okreneu smjeru Rusije, da budemo van Evropske unije i onih koji žele uništiti srpski narod na ovim prostorima. Kristijan Šmit vjerovatno, nasledno patološki mrzi Srbe i nastavlja da radi ono što su njegovi preci radili na ovim prostorima. On želi da nemetne silu i da pozove sve oni koji mogu da unište Republiku Srpsku da tako djeluju ovdje” – istakao je Pavlović.

On je najvio da će se slične akcije nastaviti. “Naša akcija će se nastaviti jer je Šmit u nekom svom izvještaju pominjao da je Udruženje građana “Istočna alternativa” remetilački faktor. Mi nismo remetilački faktor u svojoj državi. On je taj koji je remetilački faktor i ono što on radi prevazilazi sve granice normalnog razuma. Želimo da kažemo da je Kristijan Šmit za nas okupator i njegovo fašističko djelovanje mora da se zaustavi“ – poručio je Vojin Pavlović predsjednik Udruženja građana “Istočna alternativa” .

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button